Οι εταίροι διαψεύδουν την κυβέρνηση: Τα μέτρα έρχονται νωρίτερα από το 2019 και δεν περιέχουν… αντίμετρα

0



Επιμένει η κυβέρνηση να μην ανοίγει τα χαρτιά της για τα μέτρα στα οποία συμφώνησε με τους θεσμούς και να πανηγυρίζει για τη συμφωνία αυτή, η οποία προβλέπει απλώς την επιστροφή των κλιμακίων τους στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι τα όποια μέτρα και αντίμετρα θα έχουν εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και όχι νωρίτερα, καλώντας μάλιστα και την αντιπολίτευση να στηρίξει το deal της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ωστόσο, φωτογραφίζουν ευκρινώς τα όσα έρχονται και προφανώς δεν απέχουν από όλα όσα έχουν συζητηθεί και αποκαλυφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τόσο ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «έδειξαν» προς την πλευρά του αφορολόγητου και τη μείωσή του, καθώς και της περικοπής των συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς, από τη στιγμή που έκαναν λόγο για «δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό».

Το ΔΝΤ, από την άλλη πλευρά, για πρώτη φορά έκανε λόγο για «μικρή πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο είναι σαφές ότι θα βάλει τους όρους στη διαπραγμάτευση και προφανώς θα επιμείνει στα μέτρα που έχει ήδη προτείνει και είναι σαφώς σκληρότερα από αυτά που συζητούσαν έως σήμερα οι Ευρωπαίοι.

Το γεγονός παράλληλα ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για την Ελλάδα υποδηλώνει για μία ακόμη φορά ότι οι εταίροι δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση, σε πλήρη αντίθεση με την κυβέρνηση. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δημοσιεύματα και αναλύσεις στον γερμανικό τύπο, αλλά και από την αμερικανική Citigroup κάνουν λόγο ακόμη και για συμφωνία το… φθινόπωρο και ούτε καν τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση, ωστόσο, βιάζεται για ολοκλήρωση της αξιολόγησης άμεσα, προκειμένου να επιτύχει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά το χρέος και τη διευθέτησή του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φρόντισε να κατεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών, καθώς δήλωσε ότι «το μείζον για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι οι μεταρρυθμίσεις και το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα γι’ αυτή τη δεκαετία».
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι εταίροι διαψεύδουν την κυβέρνηση: Τα μέτρα έρχονται νωρίτερα από το 2019 και δεν περιέχουν… αντίμετρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator