Σύρος πρόσφυγας μηνύει το Facebook

0Πηγή: Facebook / Anas Modamani

Την πρώτη του δικαστική διαμάχη για διασπορά ψευδούς πληροφορίας αντιμετωπίζει το Facebook στη Γερμανία και αυτός που το μηνύει είναι γνωστός στο διαδίκτυο ή τέλος πάντων σε αυτούς που το επιλέγουν για την ενημέρωσή τους.

Ο Anas Modamani είναι ένας πρόσφυγας από τη Συρία που όπως και πολλοί συμπατριώτες του εγκατέλειψε άρον άρον την πατρίδα του λόγω του εμφυλίου και αναζήτησε μια ειρηνική καθημερινότητα στην Ευρώπη. Ο Modamani βρέθηκε στη Γερμανία και το 2015 είδε φωτογραφίες του να φιγουράρουν στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα στον κόσμο. Όχι τυχαία, βέβαια, καθώς τότε είχε καταφέρει να βγάλει selfie με την Άνγκελα Μέρκελ!

Ο Modamani έκτοτε έφτιαξε τη ζωή του στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο όπου και ζει. Εκείνες οι φωτογραφίες με τη Μέρκελ, όμως, φαίνεται πως ήταν γραφτό να τον κυνηγούν. Σε αρκετές περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική εκείνη αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, η φωτογραφία του «έπαιξε» στο ίντερνετ και ο Modamani παρουσιάστηκε ως ένας από τους τρομοκράτες.


FACEBOOK / AMAS MODAMANI

Ο λόγος για τον οποίο ο Σύρος μηχανικός μηνύει το Facebook είναι πολύ συγκεκριμένος. Σε ποστ που φιλοξενήθηκε από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύρος πρόσφυγας παρουσιάστηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης κατά αστέγου στον υπόγειο του Βερολίνου. Επίθεση κατά την οποία οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν ζωντανό το θύμα τους.

Παρότι το Facebook είναι... αμερικανικής προελεύσεως και παρά το γεγονός ότι η έδρα του στην Ευρώπη βρίσκεται στο Δουβλίνο, ο δικηγόρος του σύρου πρόσφυγα είναι βέβαιος ότι θα κερδίσει τη δίκη. Κι αυτό διότι όπως λέει «το facebook αρνήθηκε να κατεβάσει το σχόλιο γιατί υποστήριξε ότι δεν παραβιάζει τους κανόνες του. Παραβιάζει όμως, δεδομένα το γερμανικό δίκαιο».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από δικαστήριο του Βίρτσμπουργκ, πόλης που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σύρος πρόσφυγας μηνύει το Facebook"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator