Ζευγάρι ζει στο πανάκριβο Μανχάταν και έχει να πληρώσει ενοίκιο 6 χρόνια

0


Χάρη σε ένα βολικό «παραθυράκι» του νόμου

Ζουν σε μία από τις πιο ακριβές γειτονιές της Νέας Υόρκης. Έχουν να πληρώσουν ενοίκιο εδώ και έξι χρόνια χάρη σε ένα παραθυράκι του νόμου. Το ζευγάρι, Ζάκαρι Μπένετ και Κάρεν Νουρς, ζουν δωρεάν μαζί με τα δύο παιδιά τους σε ένα διαμέρισμα αξίας 4.754 δολαρίων το μήνα στο Τσέλσι του Μανχάταν. Η οικογένεια των Νεοϋορκέζων διατείνεται πως δεν υποχρεούται να πληρώνει ενοίκιο, καθώς το κτίριο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας.
Ζευγάρι ζει στο πανάκριβο Μανχάταν και έχει να πληρώσει ενοίκιο 6 χρόνια
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος διαφωνεί. Το χρέος του ζεύγους προς τον ιδιοκτήτη του σπιτιού έχει ξεπεράσει τα 410.000 δολάρια από μη καταβαλλόμενα μισθώματα και λογαριασμούς ρεύματος κ.ά. Ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς δωρεάν διαμερίσματος στο Μανχάταν προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Ο Ζάκαρι, η Κάρεν και τα παιδιά είναι οι μόνοι ενοικιαστές κατοικίας στο 9όροφο κτίριο. Όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα ενοικιάζονται από επαγγελματίες. Σύμφωνα με ένα παραθυράκι του νόμου, γνωστό ως «Loft Law», το οποίο παρέχει «προστασίες» σε άτομα που ζουν σε παράνομα κτίρια. Το «παραθυράκι» τροπολογία ψηφίστηκε το 2010 και το σκεπτικό του ήταν η βελτίωση των συστημάτων πυρασφάλειας, διαφορετικά οι ένοικοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση της καταβολής του ενοικίου. «Το εν λόγω κτίριο δεν συμβαδίζει με τις διατάξεις του νόμου», λέει η δικηγόρος του ζευγαριού στην New York Post. «Ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει ενοίκιο και οι πελάτες μου να το πληρώνουν». Ωστόσο, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη διαφωνεί. Σημειώνει ότι ο νόμος αφορά κτίρια στα οποία διαμένουν τουλάχιστον τρεις και παραπάνω ενοικιαζόμενες κατοικίες.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζευγάρι ζει στο πανάκριβο Μανχάταν και έχει να πληρώσει ενοίκιο 6 χρόνια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator