Μεγάλο Αδελφό έστησε στους σταθμούς του μετρό η κυβέρνηση!

0


Κάτω από τη μύτη της αντιπολίτευσης που κοιμάται και των πολιτών που είναι ανυποψίαστοι, η κυβέρνηση έστησε από τη Δευτέρα στους σταθμούς του μετρό έναν Μεγάλο Αδελφό, μεταδίδοντας από οθόνες τηλεόρασης ειδήσεις μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που είναι ο φορέας της κυβερνητικής προπαγάνδας!

Μ αυτό τον τρόπο τα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν το μετρό υφίστανται υπόγεια, θέλουν- δε θέλουν την πλύση εγκεφάλου που επιδιώκει η κυβέρνηση έτσι όπως τη σερβίρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο που αξιολογεί, τιτλοφορεί, κειμενογραφεί τις ειδήσεις που εμφανίζονται στις οθόνες όλη μέρα! Με ποιο κριτήριο;!

Δηλαδή οι ανυποψίαστοι πολίτες παρακολουθούν αυτά που η κυβέρνηση θεωρεί ως σημαντικές ειδήσεις, παρουσιασμένα με τον τρόπο που η κυβέρνηση θέλει να τα δείξει! Φυσικά, κανείς δεν ρώτησε τους πολίτες, που έχουν άλλη αξιολόγηση για το τι είναι κάθε μέρα σημαντική είδηση, αν δέχονται να υφίστανται τον Μεγάλο Αδελφό των Συριζανελ όταν χρησιμοποιούν ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς και μάλιστα σε δημόσιο χώρο!

Επειδή, δικαίωμα των πολιτών είναι να μη δέχονται την υπόγεια πλύση και δεν είναι δικαίωμα καμιάς κυβέρνησης να χρησιμοποιεί δημόσιους χώρους και δημόσια μέσα για να κάνει την τηλεοπτική ή ιντερνετική προπαγάνδα της.

Το κόλπο έχει στηθεί καλά, με τους συριζανθρώπους να δίνουν την έμφαση στον καιρό, σε χρηστικές πληροφορίες (!) και σε καλλιτεχνικά γεγονότα (με ποιο κριτήριο θα επιλέγονται ενώ άλλα θα αποκλείονται;), ενώ «η κύρια δουλειά», που είναι οι φωτογραφίες από «γεγονότα της επικαιρότητας» (λέγε με ειδήσεις) υποβαθμίστηκαν στην παρουσίαση για να μην ψυλιάσουν τους κοιμισμένους και τους ανυποψίαστους.

Και εδώ εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτηματικά:
Στα εγκαίνια του Μεγάλου Αδελφού τη Δευτέρα ήταν παρόντες ο υπουργός προπαγάνδας κ Παππάς, ο Διευθύνων της δημόσιας Αττικό Μετρό, ο εγκατεστημένος από την κυβέρνηση διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου και η συριζαία Περιφερειάρχις κ Δούρου. Κανείς από κανένα κόμμα ή κίνημα της αντιπολίτευσης!
Τι συμβαίνει; Έχει γνώση η αντιπολίτευση; Υπήρξε προσυνεννόηση της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα ή κινήματα για μια τέτοια εκπομπή ειδήσεων σε δημόσιους χώρους; Με ποια κριτήρια επιλέγεται το τι είναι είδηση, τι σοβαρή είδηση και πώς παρουσιάζεται στους πολίτες;

Για παράδειγμα, πρωταγωνιστούν στις ειδήσεις από τις οθόνες του μετρό οι θέσεις εργασίας που χάνονται, οι διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων, οι επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις, οι εργασιακές και ασφαλιστικές υποχωρήσεις σε βάρος του λαού, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, το βατερλώ με τους πρόσφυγες και τον χιονιά;
Με ποιο κριτήριο ανατέθηκε από την Αττικό Μετρό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η δουλειά από τη στιγμή που και τα δύο είναι δημόσιες υπηρεσίες; Προηγήθηκε διαγωνισμός; Γιατί επελέγη το κυβερνητικό Αθηναϊκό Πρακτορείο και όχι το Newsbomb ή το The Pressproject ή το Star ή το Euronews ή οποιοδήποτε άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο ή οργανισμός;
Έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια όλου του εξοπλισμού και της τεχνογνωσίας που απαιτεί ή εγκατάσταση και λειτουργία του Μεγάλου Αδελφού στους σταθμούς του μετρό; Ανέβηκαν στη Διαύγεια όλα αυτά τα έξοδα και ποιος τα επωμίστηκε;

Οι πολίτες οφείλουν να ξέρουν ότι σε δημόσιους χώρους και Μέσα δεν επιτρέπεται η μονοφωνία. Μόνο σε δικτατορίες. Και πρέπει να ξέρουν ότι ό,τι φαίνεται αγαθό σε σχέση με την πληροφόρηση δεν είναι. Ιδίως όταν πρωταγωνιστεί ο υπουργός προπαγάνδας μιας κυβέρνησης.

Επίσης, πρέπει να ξέρουν ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι μία δημόσια υπηρεσία που μεταδίδει τις ειδήσεις έτσι όπως τις θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι καθοδηγούμενο Μέσο προπαγάνδας, με διορισμένο πάντα από την κυβέρνηση διευθυντή. Ταυτόχρονα, είναι σαν την παλιά Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ και τους άλλους δημόσιους οργανισμούς: Χοάνη διορισμών κομματικών και συχνά αμφίβολης προθυμίας υπαλλήλων.

Η εγκατάσταση του Μεγάλου Αδελφού στο μετρό δεν θα μπορούσε να γίνει κάτω από τη μύτη του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου αν ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος είχε ευαίσθητα αντανακλαστικά Δημοκρατίας. Εκτός αν έχει γίνει με τη συναίνεσή του! Δεν έχει παρά να μας το πει. Γιατί εμείς προπαγάνδα της κυβέρνησης στο μετρό δεν θέλουμε. Και είναι δικαίωμά μας.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 18, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μεγάλο Αδελφό έστησε στους σταθμούς του μετρό η κυβέρνηση!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator