ΚΙΑΤΟ: Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος παρουσιάζει το βιβλίο του "Ο Κώδικας της Λέρου"

0ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΝΠΔΔ "Η ΜΗΚΩΝΗ" και το Τμήμα Αφηγηματικής Τέχνης του Συλλόγου Πολιτισμού "Σαν Παραμύθι" διοργανώνουν μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων.

Πρώτη εκδήλωση

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος παρουσιάζει το βιβλίο του "Ο Κώδικας της Λέρου" από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Μια παρέα από αγόρια και κορίτσια ταξιδεύει για διακοπές στη Λέρο.
Εκεί τα παιδιά θα γνωρίσουν καινούριους φίλους και θα ζήσουν μια συναρπαστική αλλά συγχρόνως επικίνδυνη περιπέτεια, αφού, προσπαθώντας να διαφυλάξουν ένα έγγραφο μοναδικής σημασίας για την ιστορία του νησιού, θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια αδίστακτη συμμορία.
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο καλοκαίρι, θάλασσα, ζήλιες, παιδικούς έρωτες και... μερικούς ενηλίκους που συχνά φέρονται σαν παιδιά.
Αλλά και με ένα σπουδαίο και επίκαιρο κοινωνικό μήνυμα, μια που ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο μικρός Ελίας, πρόσφυγας από τη Συρία. Μαζί με την οικογένειά του θα γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της εποχής, θα γευτεί όμως και τη ζεστασιά της αλληλεγγύης και της φιλίας.

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Κέδρος για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε!

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
11 πμ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (Παραλία Κιάτου)

Μαθαίνοντας την τοπική ιστορία μέσα από το παραμύθι και τη μυθοπλασία.

Με αφορμή τα μυθιστορήματα για παιδιά και νέους του Κώστα Στοφόρου «Η κούπα του Πτολεμαίου- περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη» (εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο), «Ο Κώδικας της Λέρου- περιπέτεια στο νησί της Άρτεμης» (εκδόσεις Κέδρος) και το εκπαιδευτικό βιβλίο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης «Ο Θεός Διόνυσος και οι πειρατές» θα ανακαλύψουμε εναλλακτικούς τρόπους για γνωριμία με την τοπική ιστορία. Ακόμη θα φτιάξουμε -μαζί με μικρούς και μεγάλους- ένα δικό μας παραμύθι εμπνευσμένο από την ιστορία του Κιάτου.

Κώστας Στοφόρος/ σύντομο βιογραφικό

Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και τώρα συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής και Εκπαίδευσης ενώ γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Έχει γράψει τη σειρά βιβλίων «Το ημερολόγιο ενός πατέρα», παραμύθια και ιστορίες για παιδιά και νέους, αλλά και βιβλία για ενηλίκους. Έχει δημιουργήσει την Παραμυθοκουζίνα μαζί με τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη, φτιάχνει παραμύθια μαζί με τα παιδιά με τη «Μαγική Τράπουλα» και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού –Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος παρουσιάζει το βιβλίο του "Ο Κώδικας της Λέρου""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator