Περιπέτεια χωρίς τέλος για την γραμματέα του φιλοζωικού συλλόγου Κιάτου …ενώ είναι έγκυος και παραλίγο να αποβάλλει!

0



Απίστευτη καταγγελία κάνει στην korinthiannews.gr η φιλόζωη Παναγιώτα Καραβυζίνια, η οποία είναι και γραμματέας στον φιλοζωικό σύλλογο Κιάτου. Στην παρακάτω επιστολή της καταγγέλλει τον «πόλεμο» που δέχεται ενώ βρίσκεται στον έκτο μήνα κύησης, για την αγάπη και την φροντίδα που παρέχει στα συμπαθή τετράποδα! Διαβάζοντας την επιστολή της αναρωτηθήκαμε αρκετές φορές πόση δύναμη χρειάζεται ένας φιλόζωος για να βοηθήσει απλά τα αδέσποτα!

Διαβάστε την απίστευτη καταγγελία από την γραμματέα του φιλοζωικού συλλόγου Κιάτου:

«Απολογία την ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων από τον κ Βασ. Σταμ. κατά εμού και της ξαδέρφης μου. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2015. Η αιτία; Σίγουρα όχι τα ζώα.  Με τον εν λόγω κύριο μοιραζόμαστε το ίδιο οικόπεδο. Είναι δυο μονοκατοικίες στο ίδιο οικόπεδο με κύρια κάτοχο έμενα. Αυτό μάλλον  είναι πρόβλημα για τον κύριο Βασ. Σταμ. Τότε για πρώτη φορά έκανε καταγγελία στην αστυνομία, το υγειονομικό και την κτηνιατρική υπηρεσία ότι ενοχλείται από τα υπεράριθμα σκυλιά μου, 10 ήταν μαζί με της αδελφής μου , ότι τα κακοποιούμε, υποφέρουν, ότι υποφέρει και αυτός ο ίδιος δεν μπορεί να κοιμηθεί κλπ.

Τα ζωάκια μου είναι πάντα μαζί μου σπίτι μου βγαίνουν τις βόλτες τους καθημερινά 2 φορές. Και το καλοκαίρι τα παίρνω και στην θάλασσα μαζί μου. Ο εν λόγω κύριος έχει και αυτός σκύλο , μόνιμα στο μπαλκόνι από 4 μηνών κουτάβι και τώρα είναι 9 ετών. Έχω κάνει καταγγελίες και στην κτηνιατρική, όταν ήρθαν για έμενα αλλά και στο ΑΤ Βραχατίου. Ο σκύλος ακόμη είναι στο μπαλκόνι καθώς το θεωρούν φυσικό. Ο εν λόγω κύριος δεν σταμάτησε εκεί. Συνολικά μου έκανε 3 μηνύσεις ,έχει έρθει η αστυνομία και η κτηνιατρική και το υγειονομικό 3 φορές σπίτι μου. Το υγειονομικό διαπίστωσε ότι δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία και ότι δεν βρήκε κάτι μεμπτό που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος.

Η κτηνιατρική στις 15-11-16 ,χωρίς τα κατάλληλα μέσα δηλαδή το ειδικό σκάνερ αναγνώρισης ηλεκτρονικής ταυτότητας, χωρίς τα μέσα για εξέταση των ζώων μου και φυσικά χωρίς να τα δει καν έβγαλε πόρισμα ότι έχω 19 ζώα σπίτι μου ενώ είδαν μόνο 5 , ότι κυκλοφορούσαν γάτες στην αυλή και σε διπλανό οικόπεδο το οποίο ανήκει στην οικογένεια μου αλλά δεν έχει σχέση με το σπίτι μου, ότι πιθανόν να πάσχω από ηπατίτιδα και χρόνια νεφρίτιδα από την συμβίωση με τα ζώα.

Να συμπληρώσω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε διανύω τον 6ο μήνα κύησης. Καλούμαι από την εισαγγελέα που έδωσε την παραγγελία ,καταθέτω όλα τα αποδεικτικά και την νομοθεσία. Η αστυνομικός Ν. Γρ. που είχε αναλάβει και τις 3 καταγγελίες μας επέβαλε πρόστιμο για υπεράριθμα ζώα σε μονοκατοικία όπως γράφει στο σύνολο 3900 ευρώ σε εμένα και 1500 στην αδελφή μου και όχι μόνο παραβίασε την νομοθεσία ν 4039\12 όπως τροποποιήθηκε από τον 4235\14 αλλά ΒΕΒΑΙΩΣΕ η ίδια το πρόστιμο κάτι το οποίο δεν έχει αρμοδιότητα. Φυσικά έγινε αναφορά για την εν λόγω αξιωματικό.

Στο διάστημα αυτό ο κ Βασ. Σταμ. έκανε διάφορα με σκοπό να ξεσηκώνει τα ζωάκια μου και μετά να καλεί την αστυνομία. Για πχ σε ώρα νυχτερινή και κοινής ησυχίας έβαζε τον συναγερμό του σπιτιού του να κτυπάει για 20 λεπτά και αυτός έβγαζε βόλτα τον δικό του σκύλο. Υπάρχει και βίντεο σχετικό. Το ίδιο και η μάρτυράς του που είναι φίλη του και μένει σχεδόν πίσω από το δικό μου σπίτι. Έχει πηδήξει στο μπαλκόνι μου και κτύπαγε τα παράθυρα  και άλλα πολλά. Ξανά πάλι απολογία στην εισαγγελέα. Όλα τα ζώα μου είναι εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα.

Ακόμη και τα 3 σκυλιά που είχα φιλοξενήσει ήταν θύματα τροχαίου με 4 χειρουργεία το καθένα , στο ένα εξ αυτών μάλιστα έγινε ακρωτηριασμός του ενός ποδιού. Όλα πληρωμένα από την τσέπη μου. Δεν είμαι συλλέκτρια. Τα ολόδικα μου ζώα είναι 5 εκ των οποίων το ένα είναι μονόφθαλμο από τροχαίο. Ένα παραπληγικό από τροχαίο, μάλιστα του έφτιαξα και αμαξίδια για να βγαίνουμε βόλτα. Ότι ζωάκι κυρίως μπαίνει σπίτι μου πάντα τσιπάρεται, εμβολιάζεται, στειρώνεται αν είναι στην κατάλληλη ηλικία και δίνεται για υιοθεσία.

Είμαι ενεργό μέλος σε φιλοζωικό σύλλογο, στον φιλοζωικό σύλλογο Κιάτου και μάλιστα στη θέση της Γεν. Γραμματέα εκλεγμένη από την ΓΣ στις 6-3-16. Γνωρίζω την νομοθεσία περι προστασίας ζώων πολύ καλά διότι ασχολούμαι κυρίως με κακοποιήσεις , και δεν θα έβαζα σε κίνδυνο ποτέ ούτε τα ζωάκια ούτε και φυσικά σκοπίμως θα δημιουργούσα πρόβλημα. Όταν ήταν φρεσκοχειρουργημένα δυο σκυλάκια, με πολλαπλά κατάγματα λεκάνης ποδιών και το δικό μου με το κάταγμα στον σπόνδυλο, λόγω του ότι δεν έκανε να περπατήσουν τα έβγαζα στο μπαλκόνι μου να κάνουν την ανάγκη τους και φυσικά καθάριζα αμέσως.

Εκτότε και μόλις έγιναν καλά έβγαιναν βόλτα έξω κανονικά. Τονίζω ότι και τις αδέσποτες γάτες που μάζεψε όλη η γειτονιά για να τους διώξουν τα ποντίκια, από την τσέπη μας πληρώθηκαν οι στειρώσεις τους γιατί είχαν πολλαπλασιαστεί όπως και οι αμπούλες και η τροφή. Διότι ο ν. 4235 και η συνείδηση μας επιτρέπουν να φροντίζουμε ψυχές που πεινάνε και υποφέρουν. Και αυτό ενοχλεί τον κ Βασ.Σταμ και εμφάνισε χαρτί από ιδιώτη παθολόγο ότι έπαθε αλλεργία από τρίχα γάτας και αναγκάστηκε να ξυρίσει τα χέρια του και το στήθος του.



Σε όλες τις μηνύσεις  έχω καταθέσει τόσα αποδεικτικά που ούτε  εγκληματίας να ήμουν. Βιβλιάρια υγείας ζώων, εξετάσεις δικές μου, εξετάσεις των ζώων, έγγραφα υγειονομικού, δήμων ότι δεν έχουν καταφύγιο και ότι με κατηγορούσαν. Στην τελευταία μήνυση μάλιστα 21-7-16 η αστυνομία που συνόδευε την αρμόδια αρχή (δηλ. την κτηνιατρική υπηρεσία), ήρθαν σπίτι μου χωρίς την εισαγγελική παραγγελία και με βίαιο τρόπο, παρόλο που τους εμποδίσαμε, μπήκαν στο σπίτι μου. Υπάρχει και βίντεο και φυσικά εστάλη στα ανωτέρω κλιμάκιά τους. Η εισαγγελική παραγγελία αναφέρει αυτοψία από την αρμόδια αρχή που είναι η κτηνιατρική υπηρεσία.

Είχα όλο το δικαίωμα να αρνηθώ να εισβάλουν στον χώρο μου 5 αστυνομικοί και η κτηνιατρική χωρίς την εισαγγελική στο χέρι. Φυσικά η αστυνομία μου έκανε μήνυση για εξύβριση. Στο βίντεο δεν ακούγεται τίποτα τέτοιο, για παρεμπόδιση που; Στον χώρο μου. Και το θυμήθηκαν τρεις μέρες μετά. Μάλιστα στο βίντεο τους ρωτάω 2 φορές ότι βιντεοσκοπώ και κάνεις δεν αρνήθηκε. Αν και ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να βιντεοσκοπήσει αστυνομικό εν ώρα καθήκοντος, είναι η απόδειξη του. Συν ότι ο Βασ. Σταμ έχει γεμίσει τον χώρο με κάμερες και φυσικά μετά από καταγγελίες 6 ετών αποφάσισε η αστυνομία να κινηθεί και λίγο εναντίον του.

Ο πόλεμος συνεχίστηκε και φτάσαμε στην εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στις 4 Νοεμβρίου 2016 όπου διένυα τον 3ο μήνα εγκυμοσύνης. Όμως ο Βασ. Σταμ. δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να ενοχλεί εμένα με ύβρεις και μάλιστα δημόσια όπως και η μάρτυρας και φίλη του , σε τέτοιο βαθμό που στις 25-11-16  μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο με αιμορραγία λόγω πίεσης, έντονης στενοχώριας και στρες. Το αποτέλεσμα ήταν να κινδυνεύω να αποβάλλω και έμεινα 1 μήνα σε ακινησία και με φάρμακα. Όπως καταλάβατε δεν σταμάτησε ο πόλεμος. Στις  4 Ιανουαρίου λαμβάνω την απόφαση των ασφαλιστικών όπου μας ζητάνε να απομακρύνουμε τα δεσποζώμενα που βάφτισε η κα Παν. Κων. Αδέσποτα και κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Να απομακρύνουμε, άκουσον –άκουσον, τις αδέσποτες γάτες από τον δρόμο, την αυλή και να  πληρώνουμε πρόστιμο 3000 ευρώ για κάθε αδέσποτη γάτα που θα περνά από την αυλή μας. Να μπούμε φυλακή»
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Περιπέτεια χωρίς τέλος για την γραμματέα του φιλοζωικού συλλόγου Κιάτου …ενώ είναι έγκυος και παραλίγο να αποβάλλει!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator