Σήμερα η δίκη Παπανδρέου. Ο Κορίνθιος που τον οδήγησε στο εδώλιο

0



Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητείται σήμερα η αγωγή που έχει καταθέσει ο απόστρατος ο Κορίνθιος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 και την πολυσυζητημένη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Ο κ. Σταμάτης διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που, όπως λέει, του προκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του.
Μεταξύ άλλων, ο απόστρατος επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του αλλά οδήγησε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης. Μάλιστα, στην αγωγή του επικαλείται και δηλώσεις αλλοδαπών και Ελλήνων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το γεγονός αυτό αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Πρωθυπουργός στις προτάσεις που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου επικαλείται και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Παπανδρέου η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή για άρση της ασυλίας του.

H απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του κ. Παπανδρέου αναφέρει τα εξής:

«Κάθε καιροσκόπος που χρησιμοποίησε την κομμένη φράση για ιδιοτελείς και κομματικούς σκοπούς, έβαλε το λιθαράκι του στη φαιδρότητα της δίκης της 19ης Ιανουαρίου. Μία ακόμα για εμάς – δεν μας φοβίζει. Για τη χώρα, όμως, είναι ένα ακόμα σκαλί προς τα κάτω. Τα λιθαράκια είναι πολλά, όσα και τα θέματα που αντιμετωπίστηκαν καιροσκοπικά και απειλούν πλέον καθολικά την τύχη της χώρας και των πολιτών.

Τα ψέματα και οι μισές αλήθειες, οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα, όπως κι αν βαφτιστούν από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους, επικοινωνιολόγους και λοιπούς μετέχοντες του πελατειακού κράτους και των μηχανισμών προσοδοφορίας τους. Όλα αυτά, αποτελούν μέρος μόνον της κρίσης του πολιτικού συστήματος, που επιτρέπει σε κάποιους να καλλιεργούν κλίμα εναντίον των πολιτικών γενικά, αλλά ειδικότερα, να μεταφέρουν όλες τις ευθύνες στα κατασκευασμένα «εξιλαστήρια θύματα» της κρίσης.

Έτσι όμως, βολεύονται πολλοί – από τους υπαίτιους της κρίσης, τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι τους συνενόχους, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ώστε και να καλυφθούν τα πραγματικά αίτια, αλλά και να ξεχαστεί ότι αυτοί έχουν την ευθύνη για την συνεχή αδυναμία να κλείσει ο κύκλος της κρίσης. Βεβαίως, στην όλη ιστορία, συνυπάρχει και το γελοίον του πράγματος, αφού, οι ίδιοι που αναπαράγουν ειδήσεις περί εδωλίων, βάλουν τάχα κατά του απατεώνα Αρτέμη Σώρρα. Αλλά γι’ αυτό, θα επανέλθουμε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το επίδικο, την κομμένη φράση που ποτέ δεν αποτέλεσε σύνθημα της προεκλογικής του 2009, αλλά απάντηση σε όσους επιχειρούσαν από τότε να καταρρίψουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων – της ατζέντας που υπερψηφίστηκε από το 44% του Ελληνικού λαού – το ΚΙΝΗΜΑ έχει απαντήσει πολλάκις, αλλά μυστηριωδώς, δεν περιλαμβάνεται σε κανένα σχετικό δημοσίευμα».

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σήμερα η δίκη Παπανδρέου. Ο Κορίνθιος που τον οδήγησε στο εδώλιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator