Μάλτα προς Αθήνα: Δανειζόμαστε ακριβά για να σας δανείσουμε

0


O υπουργός Οικονομικών της Μάλτας με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλούμ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Αθήνα
«Προσπαθήστε να εξηγήσετε σε έναν Γερμανό ή σε έναν Μαλτέζο γιατί χρειάζεται 'κούρεμα' χρέους η Ελλάδα και γρήγορα θα καταλάβετε γιατί δεν θα γίνει ποτέ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, θυμίζοντας ότι η μικρή χώρα του δανείζεται ακριβά στις αγορές, για να δανείζει την Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος.

Ο Έντουαρντ Σικλούνα -όπως αναφέρει η Καθημερινή- μπορεί να καταλάβει ότι εκτός από τους Έλληνες –που τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση από τις πολιτικές τής λιτότητας και μία οικονομία σε ύφεση– οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βρεθεί και αυτοί σε διαφορετική δύσκολη θέση, σηκώνοντας πολλές φορές πολιτικό βάρος και παίρνοντας αποφάσεις που τους στοιχίζουν για να βοηθήσουν τη χώρα μας.

«Έχουμε συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ μας» σημείωσε ο υπουργός μιας χώρας της Μεσογείου που δεν ξεπερνά τους 400.000 κατοίκους.

Και μπορεί το ποσό που έχουν δανείσει οι Μαλτέζοι να είναι μικρό, ως ποσοστό του ΑΕΠ, όμως είναι αναλογικά υψηλότερο ακόμα και από αυτό που έχουν συνεισφέρει οι Γερμανοί.

«Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο» αναφέρει ο κ. Σικλούνα.

Παρά τις αντιρρήσεις του κ. Σικλούνα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, η μικρή χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση του χρέους, όπως η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το «κούρεμα».

Newsroom ΔΟΛ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μάλτα προς Αθήνα: Δανειζόμαστε ακριβά για να σας δανείσουμε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator