Ερώτηση Άδωνι στη Βουλή: Να ανοίξουν τα τηλέφωνα Βαξεβάνη για να δούμε το παρακράτος

0«Υποκαθιστώντας τις αρμόδιες αρχές προανήγγειλε φορολογικούς και δικαστικούς ελέγχους στο ΘΕΜΑ - Έχει προνομιακές ή άλλου είδους σχέσεις με δικαστικούς και άλλους παράγοντες» ρωτά ο αντιπρόεδρος της ΝΔΤην διερεύνηση των τηλεφωνικών αρχείων του Κώστα Βαξεβάνη, ζήτησε σήμερα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την προαναγγελία φορολογικών και δικαστικών ελέγχων σε βάρος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ από την ιστοσελίδα του δημοσιογράφου.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει οτι δημιουργούνται εύλογες υποψίες για την ύπαρξη παρακρατικού μηχανισμού στον οποίο συμμετέχει ο Κώστας Βαξεβάνης και κρυφών συναλλαγών δημοσιογράφων με την Δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές.


Αναλυτικά η ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρει:
«Σε σημερινό του άρθρο στον διαδκτυακό τόπο www.koutipandoras.gr ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης σε μια αντιδκία του με τον δημοσιογράφο κ. Θέμο Αναστασιάδη και την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, προανήγγειλε φορολογικούς και δικαστικούς ελέγχους εναντίον της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είσαι αυτός που θα απολογηθείς για το πόσα κουπόνια τύπωνες, πόσα μοίραζες και πόσα εμφανίζονταν στα ταμεία του Μαρινόπουλου. Γιατί όπως εσύ καλά ξέρεις, το κάθε κουπόνι είναι χρήμα και όποιος το τύπωνα πρέπει να ελεγχθεί για μαύρο χρήμα. Και θα ελεγχθεί σύντομα”.

Από το παραπάνω δημοσίευμα προκύπτει η εντύπωση ότι υφίσταται οργανωμένος παρακρατικός μηχανισμός με την εμπλοκή του συγκεκριμένου ή άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι συναλλάσσονται κρυφά με παράγοντες της Δικαιοσύνης και των Ελεγκτικών Αρχών. Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα αυτά ενδεχομένως λειτουργούν ως μοχλός πίεσης, και αν οι εκβιαζόμενοι δεν υποκύψουν τότε επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους η απειλή της επέμβασης των Ελεγκτκών Αρχών. Επειδή και μόνο η υπόνοια ύπαρξης τέτοιου παρακρατικού μηχανισμού βλάπτει σοβαρά τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, είναι απαραίτητη οργανωμένη έρευνα του κράτους ώστε να διαλυθεί κάθε τέτοια υποψία.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σκοπεύετε να ελέγξετε με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης μπορεί να προαναγγέλλει έρευνες των Ελεγκτικών Αρχών έναντι του οιοσδήποτε από τα δημοσιεύματά του;

2. Θα ήταν σκόπιμο να ερευνηθούν τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων του κ. Βαξεβάνη για να διαπιστωθεί αν έχει προνομιακές ή άλλους είδους σχέσεις με δικαστικούς ή άλλους παράγοντες,

3. Εάν αποδειχθεί ότι πράγματι Ελεγκτικές Αρχές είναι σε προσωπική συνεννόηση μαζί του και τα δημοσιεύματα λειτουργούν εκβιαστικά, πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τους επίορκους;
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ερώτηση Άδωνι στη Βουλή: Να ανοίξουν τα τηλέφωνα Βαξεβάνη για να δούμε το παρακράτος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator