Καίει σανό το τζετ για την Ουάσιγκτον;

0



Ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Πάνο Καμμένο όταν σχολίασε την επίσκεψη που ο δεύτερος έκανε, μαζί με τον Νίκο Παππά, στην Ουάσιγκτον. Και, αλήθεια, γιατί πήγαν με το πρωθυπουργικό τζετ;

Ανδρέας Στασινός

Tο altsantiri.gr του Λάκη Λαζόπουλου διαθέτει πάντα αξιόπιστο κυβερνητικό ρεπορτάζ. Διαβάζουμε, λοιπόν, την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου: «Με τον Ράινς Πρίμπους πέρασε τις περισσότερες ώρες του σήμερα στην Ουάσιγκτον ο Πάνος Καμμένος». Ο Πρίμπους είναι ο, ελληνικής καταγωγής, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, κοινώς το δεξί χέρι του Τραμπ.

Το να περάσει ο Πρίμπους τις περισσότερες ώρες της ημέρας του με τον Πάνο τον Καμμένο θα ήταν φυσιολογικό για Δεκαπενταύγουστο στη Νίσυρο. Το να περάσει τη μέρα της ορκωμοσίας του Τραμπ με τον Πάνο Καμμένο ακούγεται ελαφρώς υπερβολικό. Ισως και επικίνδυνο. Τι θα συνέβαινε αν τους έπαιρνε η ώρα και λησμονούσε να πάει στην τελετή; Βέβαια ίσως ο Πάνος Καμμένος να περνούσε τις ώρες του με τον Πρίμπους και, απλώς, ο ομογενής παράγοντας να μην το πρόσεξε. Μπορεί να συμβεί και αυτό υπό συνθήκες.

Ομως ναι, οι δυο τους συναντήθηκαν. Στην εκδήλωση της ομογένειας για τα εκλεκτά της στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Τραμπ. Ο Πάνος Καμμένος ήταν εκεί. Μαζί με τον Νίκο Παππά. Και ο Νίκος Παππάς φορούσε γραβάτα, κάτι που δεν αξιώνεται να κάνει εδώ. Και αλήθεια, αν τη φόρεσε για να τιμήσει τους ομογενείς, γιατί δεν διατηρεί την ίδια πρόθεση και έναντι των ιθαγενών; Λεπτομέρειες.

Ο Νίκος Παππάς με γραβάτα. Εδω είναι αντικομφορμιστής

Ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Παππάς και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι της συντροφιάς τους (ας πούμε ο εκδότης του Χωνιού, που ήταν;) πήραν το πρωθυπουργικό τζετ και πήγαν στην Ουάσιγκτον. Μισό λεπτό, γιατί πήγαν με το πρωθυπουργικό τζετ; Μήπως επειδή, όπως μάθαμε λόγω Κούβας, είναι το ιπτάμενο παπάκι που δεν καίει απολύτως τίποτα; Οχι βέβαια. Ο λόγος που πήγαν με το τζετ στις ΗΠΑ είναι ένας από τους πολλούς για τους οποίους πολιτεύονται, πέρα, βέβαια, από την αδιαμφισβήτητη φιλοπατρία τους. Αλλωστε έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Πάνο Καμμένο σε στάση που εσείς ποτέ στη ζωή σας δεν θα καταφέρετε να πάρετε: απλωμένος σε δύο πολυθρόνες του τζετ, να επιδεικνύει «Τα Νέα» ως λάφυρο, ταξιδεύοντας αεράτος με τα λεφτά του φορολογούμενου. Υποθέτω δε, πώς ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να ταξιδέψουν, έστω και πρώτη θέση, με το αεροπλάνο της γραμμής, μήπως μας έβγαινε και μας πιο φθηνά. Οχι. Τι να την κάνεις, άλλωστε, την εξουσία αν δεν τη γεύεσαι; Θα άξιζε δε να δει κανείς και το catering αυτής της χαρούμενης υπερατλαντικής πτήσης…

Ο Γιώργος Πατούλης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ μαζί με τους δύο υπουργούς. Και οι τρεις με κόκκινη γραβάτα.

Γιατί πήγαν στην Ουάσιγκτον; Η πρώτη διαρροή έλεγε ότι πηγαίνουν για την ορκωμοσία του Τραμπ. Επειδή, όμως, δεν είναι ούτε Πατούλης, ούτε Βαλάντης, διευκρινίστηκε, διακριτικά πάντα, ότι πηγαίνουν για να παραστούν σε εκδήλωση της ομογένειας. Εδώ, όμως, παρεμβαίνει και ένας από τους πιο σοβαρούς παράγοντες της ομογένειας. Ο Αντώνης Διαματάρης, εκδότης του Εθνικού Κήρυκα, της ιστορικής και εμβληματικής εφημερίδας της αμερικανικής ομογένειας. Εγραψε, λοιπόν, ο Διαματάρης στο φύλλο της Πέμπτης, αναφερόμενος στην εκδήλωση της ομογένειας.

«…Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση αυτή ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- και εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου. Θα μου πείτε, γιατί όχι; Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα. Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας. Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί. Ας μην εκθέτουν όμως την Ελλάδα -δηλαδή όλους μας- κι ας μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, με αυτά τα καμώματα κορυφαίοι υπουργοί της… δήθεν αριστερής κυβέρνησης».

Με τη δημοσίευση του σχολίου, ο κ. Διαματάρης αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πάνο Καμμένο. Ο υπουργός του είπε ότι δημιουργεί αρνητικό κλίμα πριν από την επίσκεψη του και μάλιστα τον απείλησε, φαντάζεστε με τι. «Προφανώς ο κ. Καμμένος δεν γνωρίζει ούτε εμάς, ούτε και την αμερικανική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, «η αλήθεια αποτελεί την απόλυτη άμυνα» σε κάθε περίπτωση και περισσότερο όσον αφορά τα δημόσια πρόσωπα». Οντως, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον αν ο Πάνος Καμμένος κατέφευγε και στην αμερικανική Δικαιοσύνη…

Ο Διαματάρης σχολιάζει και κάτι ακόμα. Τη βράβευση του Ρενς Πρίμπους από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. «Κατ’ αρχήν δεν κατάλαβα γιατί βράβευσε τον κ. Πρίμπους. Μήπως έχει προλάβει να προσφέρει καμιά υπηρεσία στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας; Δεύτερον, θα σκεπτόταν κανείς ότι υπάρχει ο τόπος και ο χρόνος για την απονομή βραβείων. Ο τρόπος που το έκανε δείχνει «επαρχιωτισμό» ανεπίτρεπτο για υπουργό Αμυνας. Μα, επιτέλους, έχασε ο Ελληνας την αξιοπρέπειά του;»

Ο Πάνος Καμμένος με τον λαϊκό τραγουδιστή Βαλάντη, ο οποίος παρέστη στην ορκωμοσια

Είναι καλές και χρήσιμες οι δημόσιες σχέσεις. Μόνο που δεν χρειάζεται να μας κοστίζουν όσο οι μετακινήσεις ενός τζετ, ούτε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Μπορούσαν να πάνε σεμνά και να κάνουν τη δουλειά αθόρυβα. Αλλά είναι τώρα να ταλαιπωρούνται σε υπερατλαντικά με το αεροπλάνο της γραμμής; Τη συνέχεια τη ξέρουμε όλοι. Κάποια στιγμή ο Πάνος ο Καμμένος και ο Νίκος ο Παππάς θα πουν ότι έκαναν σημαντικές επαφές και έλαβαν σπουδαίες υποσχέσεις από το στενό περιβάλλον του Τραμπ. Θα δείξουν και δύο-τρεις φωτογραφίες και μετά θα ξαναγίνουν παιδιά του λαού. Και ο Νίκος ο Παππάς θα πετάξει τη γραβάτα για να εμφανίζεται ντυμένος όπως ο Πάνος, όταν ταξιδεύει με το τζετ.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καίει σανό το τζετ για την Ουάσιγκτον;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator