Ο... σαδισμός και η μιζέρια

0Ο πυρήνας της ύπαρξης ενός ολοκληρωτικού κράτους διατηρείται σε ισορροπία μόνο μέσω της παραγωγής και της διασποράς ενοχής. Προς όλους, ανεξαιρέτως. Άπαντες οιονεί είναι -και πρέπει να νιώθουν- ένοχοι. Στην τυραννία η ενοχή πρέπει να αποδίδεται σε όλους, έστω διά της πλαγίας οδού και με προσχήματα, επειδή όντως είναι καθολική! Όλα τα ολοκληρωτικά συστήματα γνωρίζουν καλά ότι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να είναι ελεύθεροι και αγαπούν την ελευθερία - γι' αυτό και είναι ύποπτοι.

Η ενοχή που παράγουν τα ανελεύθερα συστήματα είναι το βασικό εργαλείο διατήρησης και αναπαραγωγής της εξουσίας τους και γίνεται εφικτή με τη θέσπιση νόμων και διατάξεων που είναι ανθρωπίνως ανέφικτο να τηρηθούν. Γι' αυτό και έχουν απίστευτα δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές μηχανές και νομοθεσίες.

Η θηριώδης φορολογία, η πολυνομία, η δυσκολία επίσημης συνεννόησης με το κράτος, τα έντυπα με τους αναρίθμητους κωδικούς που πρέπει να συμπληρωθούν άψογα, οι προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος, όλα βοηθούν το σύστημα να παράγει ενόχους. Κάποιος που δεν συμπλήρωσε σωστά ένα έντυπο. Κάποια που παρέλειψε να δηλώσει κάτι από τα πολλά που έπρεπε να δηλώσει. Κάποιοι που λησμόνησαν μια προθεσμία και την έχασαν. Όλοι αυτοί παρανόμησαν. Και θα τιμωρηθούν - όποτε και εάν βολεύει το κράτος.

Όλοι πρέπει να είναι ή να γίνονται παραβάτες των νόμων, για να τιμωρούνται επιλεκτικά όσοι απειλούν την τυραννική εξουσία. Πριν από την τιμωρία θα προηγηθεί, βέβαια, η «δίκη». Μια δίκη σαν αυτές της Μόσχας, όπου ο σταλινικός τρόμος διέσυρε την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη ως ιδέα!

Αναπόφευκτες οι σκέψεις που γεννά η εκτρωματική διαδικασία την οποία σκέφτηκε κάποιος αρρωστημένος νους για το περιβόητο «πόθεν έσχες». Αριθμοί συμβολαίων ακινήτων, υπόλοιπα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μύρια όσα άλλα είναι αυτά με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί όποιος επιδιώξει να υποβάλει μια τέτοια δήλωση. Κι όλα τούτα, αφού έχει υποβάλει ξανά και ξανά «πόθεν έσχες» και Ε9 και τα συναφή... «Ε» που περιλαμβάνει μια φορολογική δήλωση.

Ο σαδισμός συναντά τον ολοκληρωτισμό σε ένα γκρίζο, ασφυκτικό περιβάλλον μιζέριας και ξενοκρατίας.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο... σαδισμός και η μιζέρια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator