Πειράματα και «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ και στην Παιδεία

0Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται και το υπουργείο Παιδείας, απλά συνεχίζει την πολιτική του πειραματισμού με το σχολικό πρόγραμμα. Δύο μέρες πριν ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις, η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για αναμόρφωση του Λυκείου και νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι «όλα τριγύρω αλλάζουν, κι όλα τα ίδια μένουν».

Μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή των προγραμμάτων σε Δημοτικά και Γυμνάσια, σειρά έχει και το πολύπαθο Λύκειο με την πρόταση του Ινστιτούτου να φέρνει τεράστιο ψαλίδι στα διδασκόμενα μαθήματα, θέσπιση Εθνικού Απολυτηρίου αλλά… παραμονή των πανελλαδικών εξετάσεων. Το υπουργείο Παιδείας έχει αποδείξει την ικανότητά του στα «μαγειρέματα» του ωρολόγιου προγράμματος, όμως, έχει αποτύχει να δώσει λύσεις σε γόρδιους δεσμούς όπως το εισαγωγικό σύστημα, στο οποίο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Δεν έχει διευκρινιστεί,αν η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «αδειάζει» τον υπουργό Παιδείας ο οποίος βάσιζε τη φιλοσοφία του για την αντικατάσταση των πανελλαδικών με το Εθνικό Απολυτήριο που θα αποτελούσε το μοναδικό διαβατήριο για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ή αν τελικά η ηγεσία κατέληξε ότι η ιδέα της κατάργησης των Πανελλαδικών θα οδηγούσε σε φιάσκο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρόταση του ΙΕΠ με την οποία θα κατέβει το υπουργείο στη Βουλή να συζητήσει δεν φέρει καμία ρηξικέλευθη αλλαγή, δεν προτείνει τίποτα καινούργιο στην εκπαίδευση(σ.σ. από το 2000 γίνεται συζήτηση για το Εθνικό Απολυτήριο) και σίγουρα δεν αιτιολογεί τον κύκλο των συζητήσεων που αφορά το νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου αλλάζει δραστικά. Το Εθνικό Απολυτήριο θα αφορά τους βαθμούς των δύο τετραμήνων στο Λύκειο αλλά και την επίδοση των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ποσοστό 80% και 20% αντίστοιχα. Το Εθνικό Απολυτήριο όμως δεν θα έχει καμία ισχύ στην είσοδο των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αντίθετα, όσοι επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα εξετάζονται πανελλαδικά σε τέσσερα μαθήματα (όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με το υπάρχον σύστημα).

eleftherostypos.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πειράματα και «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ και στην Παιδεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator