Όταν επαναλαμβάνεται η ιστορία είναι μεγάλη τραγωδία

0



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Σήμερα ορκίζεται ο νέος, 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχε σχηματιστεί ένα μεγάλο μετώπο των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας κατά του γερμανικού ναζιστικού καθεστώτος. Η ήττα ήρθε πολύ πικρή για την Γερμανία που αναστήθηκε μόνο χάριν της αμερικανικής παρέμβασης γιατί δεν ήθελε την Ευρώπη να πέσει στα νύχια του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού.

Σήμερα τα δεδομένα μοιάζουν πολύ, αλλά η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται είναι ή φάρσα, ή τραγωδία και στην δεδομένη περίπτωση προβλέπεται μεγάλη τραγωδία για την Γερμανία, αλλά δυστυχώς και για όλη την Ευρώπη, που την έσυρε σε μια ανεπανάληπτη δική της καινούργια τραγωδία.

Δημιούργησε ένα άτυπο διευθυντήριο όπου ένας και μοναδικός άρχοντας, ο εμμονικός Βόλφγκαν Σόιμπλε, στην εμμονή του να καταστήσει την Γερμανία απόλυτο κυρίαρχο όλης της ηπείρου, οδήγησε τους ευρωπαϊκούς λαούς σε μια καταστροφική κατάσταση με πρώτο και καλύτερο θύμα την Ελλάδα.

Τα σημερινά αδιέξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια άτυπη γερμανική κατοχή, επικρέμονται τώρα σαν δαμόκλεια σπάθη σε αυτό το τερατωδώς δημιούργημα που τους μόνους που ωφέλησε ήταν μια γερμανική ελίτ και κυρίως την παγκόσμια ελίτ της Νέας Τάξης.

Παράλληλα προώθησε ένα ψυχροπολεμικό καθεστώς κατά της Ρωσίας, με πρώτο και μεγαλύτερο επιθετικό επιχείρημα την προκλητικότατη παρέμβαση στην Ουκρανία, δηλαδή στην αυλή της Ρωσίας, ανατρέποντας το νόμιμο καθεστώς και εγκαθιδρύοντας ένα ανδρείκελο ναζιστικό καθεστώς γερμανόφωνων εγκληματιών.

Όλα αυτά σήμερα με την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου μπαίνουν στο στόχαστρο μιας νέας συμμαχίας, ανάλογης της συμμαχίας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κατά της αλαζόνος Γερμανίας.

Ο πόλεμος τώρα αρχίζει και θα είναι παράλληλος με την απόβαση στην Νορμανδία, την ίδια ώρα που οι Ρώσοι είχαν αρχίσει την προέλασή τους προς το Βερολίνο.

Οι Γερμανοί θα πληρώσουν την αλαζονεία τους και την καταστροφική τους πολιτική σε βάρος των άλλων ευρωπαίων εταίρων. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με αυτούς του εταίρους και κυρίως με την χώρα μας.

Θα παραμείνουμε στην πλευρά των ηττημένων; Θα εξακολουθήσουμε να τροφοδοτούμε Τσολάκογλου, ή θα ανατρέψουμε την χαμένη πολιτική της μνημονιακής μας καταστροφής ???

Πηγή ΝikosΧeiladakis
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν επαναλαμβάνεται η ιστορία είναι μεγάλη τραγωδία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator