Αναβίωση των «κινηματιών» της τζάμπα μαγκιάς

0Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ουσιαστικά επαναφέρει τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τα οποία καθιερώθηκαν το 1986.

Όπως αναφέρει ο υπουργός «επιδίωξή μας είναι η θεσμοθέτηση διαδικασιών κατά τις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές ακόμα και του Δημοτικού, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται άνωθεν, αλλά ως ένα κοινωνικό συμβόλαιο που συζητείται».

Προωθείται η κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού σε κάθε σχολείο με τη συνεργασία γονέων και η ενίσχυση του συλλόγου των διδασκόντων, κάτι που θα οδηγήσει -όπως εκτιμάται- σε υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών.

Αν δεν το καταλάβατε, στόχος του αναθεωρητή υπουργού είναι να δημιουργηθούν όργανα μέσα στα σχολεία τα οποία θα συναποφασίζουν, στο όνομα μιας δήθεν δημοκρατίας. Θα αναβιώσουν τα 15μελή συμβούλια μαθητών τα οποία εν ολίγοις θα συνδιοικούν με τον διευθυντή, τους υποδιευθυντές και τους γονείς.

Φανταζόμαστε ότι πρόκειται για εντολή του πρωθυπουργού ο οποίος είδε όνειρο. Τότε που ήταν νέος κι επικεφαλής των 15μελών συμβουλίων που συνέβαλαν στο να γίνει μπάχαλο η παιδεία. Άλλωστε, η καριέρα του Τσίπρα από εκεί ξεκίνησε και το βιογραφικό του δεν έχει ούτε ένσημα, ούτε επαίνους για την εργασία του, ούτε κάποιες άλλες επιτυχίες. Πρόεδρος 15μελούς ήταν (κι έμεινε ως νοοτροπία) και πρωθυπουργός έγινε. Από αυτή την άποψη τι να τα κάνεις τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και τις υψηλές θέσεις ευθύνης στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα; Τι να τις κάνεις τις περγαμηνές και τους επαίνους για μεγάλα project που δημιούργησαν δουλειά, ανάπτυξη, λεφτά. Όταν υπάρχουν οι «κινηματίες» της τζάμπα μαγκιάς τι να τους κάνεις τους άλλους, τα κορόιδα που λιώνουν στα θρανία και στην εργασία τους;

Από αυτή την άποψη ο Γαβρόγλου καλά κάνει και επαναφέρει το 15μελές. Θα βγουν πολλά φυντάνια από εκεί, αλλά πόσο θα αντέξει και η κακόμοιρη η Ελλάδα;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αναβίωση των «κινηματιών» της τζάμπα μαγκιάς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator