Αλβανοτσάμηδες και ισλαμιστές στον Ελληνικό Στρατό;

0


Αλβανοτσάμηδες και ισλαμιστές στον Ελληνικό Στρατό; Δηλαδή, τι περίμεναν όλοι όσοι έδιναν ανεγκέφαλα και αφειδώς "την ελληνική ιθαγένεια" σε όλους αυτούς τους "ξεκάθαρα εχθρούς"; Κατά τη γνώμη τους που θα στρέψουν τα όπλα τους και "που θα εστιάσουν" την κρίσιμη ώρα του πολέμου;Στον εχθρό ή στον Έλληνα αξιωματικό τους, στους συνάδελφούς τους και στο σαμποτάζ του Ελληνικού εξοπλισμού; Τι "μοίρα/ποινές" θα έπρεπε να αποδοθεί στους έλληνες (; ) πολιτικούς που έκαναν τέτοιο έγκλημα;;;


Πάνω αριστερά, αλβανοί ("ελληνοποιημένοι") στρατιώτες στον Ελληνικό Στρατό κάνουν με τα χέρια τους τον Αλβανικό Αετό...το "αλυτρωτικό/εθνικιστικό" σύμβολό τους...πάνω δεξιά, ΕΠΑΛ Πρέβεζας...2015...και πάλι τα ίδια:οι μαθητές και οι καθηγητές εκείνη τη φορά...στη μέση, οι "αλβανοτσάμηδες" με το "γνωστό σύμβολο"...κάτω αριστερά UCK και πάλι με το "σύμβολό τους"...κάτω δεξιά, ο "στόχος" των Αλβανών: η Μεγάλη Αλβανία...

Αλβανικής καταγωγής εθνικιστές στρατιώτες στον Ελληνικό Στρατό ?

Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε η δημοσίευσε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίας επτά νεαρών στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού οι οποίοι με τα δύο τους χέρια σχημάτιζαν τον αλβανικό δικέφαλο αετό, το γνωστό εθνικιστικό σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας.

Η χειρονομία αυτή είναι διαδεδομένη στους κύκλους των Αλβανών εθνικιστών και η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:


Παρόμοιο περιστατικό στην Αλβανία...προ καιρού...και πάλι "ελληνοποιημένοι Αλβανοί" που υπηρετούσαν στον Ελληνικό Στρατό αλλά στα προφιλ τους έδειχναν ξεκάθαρα το "που ορκίζονταν Πίστη"...περιστατικό που κατήγγειλε η εκεί ομογένεια και που Ελληνική Πολιτεία και εγχώρια ΜΜΕ προτίμησαν να κάνουν πως "δεν έγινε και τίποτα"...

Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.»

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα όπως η ταυτότητα των επτά στρατιωτών η εθνοτική τους ταυτότητα καθότι θα μπορούσε να είναι μια φάρσα μερικών νεαρών η φωτογραφία αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά.

Εαν τελικά αποδειχτεί ότι οι επτά νέοι στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού είναι Αλβανικής καταγωγής και έχουν Ελληνική υπηκοότητα, τότε δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της πολυδιαφημισμένης διαδικασίας έντασης και ενσωμάτωσης των τέκνων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Τα παιδιά αυτά εάν αποδειχτεί ότι είναι Αλβανικής καταγωγής υποτίθεται ότι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και αποφοιτήσει από ελληνικά σχολεία δηλ. έχουν λάβει την ελληνική παιδεία.

Και όμως όπως φαίνεται ο Αλβανικός εθνικισμός κατάφερε να επηρεάσει αυτά τα παιδιά στην πατρίδα μας στην Ελλάδα, τα οποία ενώ φέρουν το Ελληνικό Εθνόσημο υιοθετούν τον χαιρετισμό των πλέον ακραίων εθνικιστικών κύκλων της γειτονικής χώρας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περεταίρω συνύπαρξη των ατόμων αυτών εντός της ελληνικής κοινωνίας η οποία καθημερινά ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα κατά την Ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία από τις ακραίες εθνικιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και του εθνικιστικού κόμματος των Τσάμηδων.

Το παραπάνω περιστατικό θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για τον έλεγχο της δραστηριότητας της Αλβανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα η οποία μεθοδικά επιδιώκει την ίδρυση και υποστήριξη ενός παράλληλου εκπαιδευτικού μηχανισμού σε περιοχές της χώρας όπου διαβιούν Αλβανοί μετανάστες με την δικαιολογία ότι επιδιώκουν την διατήρηση της ταυτότητας των τέκνων των Αλβανών οικονομικών μεταναστών που φοιτούν σε αυτά.

Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύουπαλλήλους του Αλβανικού ΥΠΕΞ να μεταφέρουν στην Ελλάδα εκπαιδευτικό υλικό εθνικιστικού περιεχομένου το οποίο θα το διένυμαν σε αυτά τα τοπικά «αλβανικά» σχολεία.

Όπως φαίνεται η αδράνεια της ελληνικής Πολιτείας και οι αφελείς πρωτοβουλίες μερικών λίγων τοπικών αρχόντων που πιστεύουν ότι μπορούν να παράγουν με την προώθηση αυτών των σχολείων εξωτερική πολιτική έδωσε την δυνατότητα στα Τίρανα να δημιουργήσουν την υποδομή για την ανάπτυξη της Αλβανικής εθνικιστικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Επιπλέον η ασυοδοσία που υπάρχει στο διαδίκτυο επιτρέπει σε οποιοδήποτε ακραίο άτομο ή οργανισμό να προωθεί μηνύματα μίσους και εχθρότητας.

Όλα αυτά θα πρέπει να επανεξεταστούν απο τις Ελληνικές Αρχές εαν φυσικά επιθυμούμε την ειλικρινή και αρμονική ένταξη των νέων από άλλες χώρες στην Ελληνική κοινωνία όχι αλα κάρτ αλλά όπως ορίζουν οι νόμοι της χώρας μας και τα ήθη και οι ευαισθησίες του Ελληνικού λαού.

http://www.viadiplomacy.gr

.......................................

Τα “αετόπουλα” του αλβανικού εθνικισμού πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά!

Π. Καρβουνόπουλος

Η φωτογραφία των επτά νεοσύλλεκτων στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό είναι απολύτως λογικό να εξοργίζει κάθε Έλληνα πολίτη.


Ίσως μάλιστα να εξοργίζει ακόμη περισσότερο όσους αντιμετώπισαν με μετριοπάθεια το κύμα μεταναστών από την Αλβανία τη δεκαετία του 90.

Πρόκειται για παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Πήγαν σχολείο και πολλά απ΄αυτά δεν έχουν καμία εικόνα από την Αλβανία. Πάρα πολλά απ΄ αυτά τα παιδιά των Αλβανών που αναζήτησαν καλύτερη ζωή στην Ελλάδα αισθάνονται πια Έλληνες και κάποια διαπρέπουν.


Η φωτογραφία από το Μεσολόγγι αποδεικνύει όμως ότι σε μια μερίδα αυτού του κόσμου ο ανόητος αλβανικός αλυτρωτισμός περνά από γενιά σε γενιά.


Για να φθάσουν αυτοί οι νεαροί να βγάλουν αυτή τη φωτογραφία φορώντας τη στολή του Ελληνικού Στρατού, σημαίνει ότι εκτός από ανόητοι είναι και “ποτισμένοι” με ιδέες και απόψεις αλυτρωτικές.

Δεν μπορεί να αποδοθεί η πράξη τους ούτε ανωριμότητα, ούτε στην “πλάκα” της στιγμής.


Γνώριζαν πολύ καλά τι συμβολίζει η χειρονομία που έκαναν και η επιλογή τους να την κάνουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως απλή επιπολαιότητα.

Δεν είναι έτσι κι αλλιώς η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιο περιστατικό. Κι αυτό πρέπει να μας ανησυχεί.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει δείξει ότι είναι ανεκτική σ΄ όσους έσπευσαν να αναζητήσουν καλύτερη ζωή και ασφάλεια στο έδαφός της. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορεί να έκαναν λάθη στην προσπάθεια αφομοίωσής τους, αλλά σε γενικές γραμμές όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κλήθηκαν να διαχειριστούν το θέμα έκαναν πολλά περισσότερα απ΄ όσα ήταν υποχρεωμένες να κάνουν.

Φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένα,αλλά το ελληνικό κράτος ποτέ δεν τ΄ άφησε χωρίς την πρέπουσα αντιμετώπιση.

Ο σεβασμός λοιπόν είναι το μίνιμουμ που απαιτούν οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει επιτέλους σαφές σ΄ όποιον με θράσος το αμφισβητεί.

Το ΓΕΣ αντιμετώπισε γρήγορα το θέμα στο Μεσολόγγι. Βρήκε τους νεαρούς που φορούν τη στολή του Ελληνικού Στρατού αλλά μας στέλνουν μήνυμα για την “μεγάλη Αλβανία”.

Η πράξη τους θα ληφθεί υπ΄ όψιν στις τοποθετήσεις και στις μεταθέσεις τους λένε από το ΓΕΣ. Δεν έχουν ορκιστεί για να τιμωρηθούν με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, εξηγούν.

Ωστόσο είναι προφανές ότι η τιμωρία τους δεν μπορεί να ΄χει σχέση μόνο με την μετάθεσή τους. Πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές σ΄ οποιον πουλά “εθνικισμό” ότι υπάρχουν συνέπειες και μάλιστα σοβαρές.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος που επέστρεψε από τις ΗΠΑ θα πρέπει να ζητήσει από τις νομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ την αναζήτηση της νόμιμης αλλά και παραδειγματικής τιμωρίας των επτά …αετόπουλων.

http://www.militaire.gr/
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλβανοτσάμηδες και ισλαμιστές στον Ελληνικό Στρατό;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator