Ολυμπία Οδός: Μία ανάσα, το Ξυλόκαστρο και η τελική ευθεία

0Στις τελευταίες παραδόσεις πριν το τέλος Μαρτίου στην Ολυμπία Οδό θα γίνει η πρόβα τζενεράλε, για τις μεγάλες "κορδέλες" των αυτοκινητόδρομων.

Με τον καιρό να μην βοηθά αλλά να φέρνει εμπόδια συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στην Ολυμπία Οδό. Η μικρής έκτασης κατολίσθηση στην περιοχή της Παναγοπούλας αναστάτωσε προσωρινά τόσο τους οδηγούς όσο και την παραχωρησιούχο αλλά τελικά όπως δείχνει το φαινόμενο είναι ελέγξιμο και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Στο πεδίο των παραδόσεων έχουμε το τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο το οποίο ετοιμάζεται και αναμένεται να δοθεί κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα μπορούν να ωριμάσουν τα υπόλοιπα τμήματα μέχρι τον Κόμβο Ρίου. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουμε μία εικόνα που ξεγελά το μάτι. Επειδή η Ολυμπία Οδός κατασκευάζεται και λειτουργεί ταυτόχρονα έχεις την αίσθηση του χάους.

Ένα έμπειρο μάτι όμως μπορεί να διακρίνει ξεκάθαρα ότι αυτό δεν ισχύει καθώς πρόκειται για μικρά κομμάτια ενός παζλ που πρέπει να ενωθούν. Μία η κίνηση είναι δεξιά και τα έργα αριστερά και μετά από 2χλμ γίνεται το αντίθετο, λίγο πιο κάτω είναι μια σήραγγα κ.ο.κ.

Αυτό σε κάποια στιγμή θα αλλάξει δραματικά και αυτό που θα χρειαστεί όπως λέχθηκε στο ypodomes.com είναι η λεγόμενη "ομογενοποίηση" του δρόμου, δηλαδή να στρωθεί σε όλο το μήκος το τελικό οδόστρωμα που θα επιτρέψει στον αυτοκινητόδρομο να έχει μία λογική συνέχεια και ο οδηγός να μην καταλαβαίνει διαφορά οδηγώντας από το ένα κατασκευασμένο τμήμα στο άλλο.

Αυτό στην Ολυμπία Οδό είναι και το μεγάλο κατόρθωμα και είναι ένα γεγονός που κάνει τους εργαζόμενους να είναι περήφανοι καθώς θεωρούν ότι η δοκιμασία της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού είναι ένα μοναδικό επίτευγμα στα χρονικά των κατασκευών της χώρας.

Με την "λειτουργική" παράδοση του δρόμου οι χρόνοι θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 2 ώρες, Αθήνα-Αίγιο σε 1 ώρα και 35 λεπτά, Αθήνα-Ξυλόκαστρο σε 1 ώρα. Η χρονοαπόσταση θα αλλάξει όμως και σε περιοχές που επηρεάζονται λόγω χρήσης της Ολυμπίας. Αθήνα-Καλάβρυτα και 2 ώρες, Αθηνα-Πύργος σε 3 ώρες, Αθήνα-Ναύπακτος σε 2 ώρες.

Από τον Απρίλιο και μετά θα μείνουν ως υπόλοιπα, ένα τμήμα στην περιοχή του Δερβενίου, ένα τμήμα στις Καμάες και τα Αραχωβίτικα, η αποπεράτωση του Κόμβου Ρίου (που θα λειτουργεί στις κατευθύνσεις προς Ιωάννινα και προς Αθήνα) και ίσως και στο Καμάρι εφόσον τα αρχαιολογικά συνεχιστούν.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ολυμπία Οδός: Μία ανάσα, το Ξυλόκαστρο και η τελική ευθεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator