Ο πανικός της κατάρρευσης είναι αθεράπευτος…

0Οι ένοικοι του Mεγάρου Μαξίμου δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι επιτίθενται και σε όσους τους βοήθησαν να έρθουν στην εξουσία; Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Η ανακάλυψη ή κατασκευή «εχθρών» αποτελεί μέρος της προπαγάνδας όλων των κυβερνήσεων, αλλά η σημερινή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εσχάτως φαίνεται ότι είναι τέτοιος ο πανικός που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε οι ένοικοί του δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι επιτίθενται πλέον σε άλλοτε φίλους τους, που τους βοήθησαν να έρθουν στην εξουσία.

Η υπόθεση με το δημοσίευμα του Guardian είναι εξόχως αποκαλυπτική. Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ένα μεγαλοπρεπές «non paper» , για να το χαρακτηρίσει «κατευθυνόμενο» και «καταστροφολογικό»! Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα. Αλλά η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι υπεράνω υποψίας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Καμιά σχέση με «υπονόμευση» και τα παρόμοια. Αντίθετα, οι έπαινοι, οι εγκωμιαστικές συγκρίσεις, αλλά και η υπεράσπιση της σημερινής κυβέρνησης έναντι των κακών Ευρωπαίων (η εφημερίδα είναι βρετανική) περίσσευαν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν (δύο παραδείγματα εδώ και εδώ).

Τι τους έπιασε τους προπαγανδιστές του Μαξίμου και τα έβαλαν με ένα έντυπο που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ενταχθεί στα «εχθρικά»;

Αλλά δεν είναι μόνο η εφημερίδα. Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε σε κάποια «ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία», εννοώντας τον πρόεδρο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις καταγγελίες του οποίου στηρίχθηκε το δημοσίευμα.

Μπα, πότε κατάλαβαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο συνδικαλιστές είναι «ανυπόληπτοι». Σήμερα που καταγγέλλουν τα δικά τους έργα και ημέρες. Διότι οι ίδιοι συνδικαλιστές έλεγαν τα ίδια και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τότε οι του ΣΥΡΙΖΑ τα υιοθετούσαν απολύτως, για να αποδείξουν ότι «η υγεία καταρρέει». Τότε τους βόλευε μια χαρά η «ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία», αφού οι καταγγελίες της ήταν για την κυβέρνηση Σαμαρά (ένα παράδειγμα εδώ).

Και τώρα επί της ουσίας. Αν όλα στο σύστημα υγείας πάνε καλά, κανένα δημοσίευμα δεν μπορεί να τα χαλάσει. Αλλά δεν πάνε. Και το γνωρίζουν καλά όσοι επισκέφθηκαν πρόσφατα δημόσιο νοσοκομείο. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές, πολύ περισσότερο η καταστροφολογία. Ομως, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι όντως πολύ κακή. «Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο περιγράφονται από τα μέσα ενημέρωσης;» ρώτησα πρόσφατα γιατρό μεγάλου νοσοκομείου. «Χωρίς καμιά υπερβολή είναι πολύ χειρότερα, στα όρια της κατάρρευσης», μου απάντησε. Δεν είναι συνδικαλιστής, ούτε τον ενδιέφερε να κάνει αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Γι’ αυτό ας προσέξουν διπλά οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ας μην φτύνουν εκεί που παλιότερα έγλειφαν. Και ας μην βλέπουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν βρίσκεται ο… Αδωνις πίσω από τον Guardian, έλεος! Το διαρκές Πολλακίζειν οδηγεί στον εξευτελισμό.

Protagon
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 13, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο πανικός της κατάρρευσης είναι αθεράπευτος…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator