Ζουν ανάμεσα μας: Τα «παιδιά» του Σώρρα στη σουίτα ενός απέραντου φρενοκομείου

0



Τόσο καιρό ομολογώ ότι είχα πάρει αψήφιστα την ιστορία με τον Αρτέμη Σώρρα, ήξερα μόνο όσα χρειαζόταν για να τη διακωμωδήσει κάποιος, σε μια κουβέντα στα στενά όρια του χαβαλέ.

Η τόλμη και η… αντοχή όμως του συνάδελφου Θοδωρή Χονδρογιάννου, ο οποίος πέρασε δύο μήνες στα άδυτα της οργάνωσης και μέσω του vice.com/gr δημοσίευσε τις απίστευτες εμπειρίες του, με έφεραν ενώπιον της σοβαρής - για την ακρίβεια θλιβερής - πλευράς του θέματος.

Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης

Για μένα το αστείο του πράγματος τελείωσε με την ανάγνωση αυτού του κειμένου. Ο Θοδωρής έδωσε τον «όρκο του πολεμιστή» για να γίνει μέλος της οργάνωσης, ορκίστηκε δηλαδή μεταξύ άλλων στη «συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ», όπως αναφέρει ένα από τα… εδάφια του όρκου.

Αποδέχτηκε ότι αν τον καταπατήσει, το «θαυματουργό νερό» που του έδωσαν να πιει θα τον κάψει και θα τον κυνηγούν οι ερινύες. «Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη»… δεσμεύτηκε επί λέξει, προτού πιει τη μετεμψύχωση του υγρού πυρ και γίνει με κάθε επισημότητα «Ελλάνιος πολεμιστής».

Παράλληλα έγινε και κοινωνός της μεγάλης αποκάλυψης: ενημερώθηκε ότι μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες διαθέτει περιουσία μεγαλύτερη από 145 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ παρακινήθηκε φυσικά να καταθέσει το σχετικό εξώδικο στο υπουργείο Οικονομικών, που θα τον απαλλάξει από χρέη σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία ή εφορία. Για κάθε εξώδικο η «Ελλήνων Συνέλευσης» λαμβάνει 21 ευρώ και σύμφωνα με τα κιτάπια της έχουν καταθέσει τέτοιο περίπου 5.500 άνθρωποι. Τα μέλη της οργάνωσης υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 12.000 και για να παραμένουν σε αυτήν οφείλουν να καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή 5 ευρώ. Χώρια την αρχική εγγραφή του 20ευρου. Αν τα αθροίσουμε όλα αυτά, μας κάνουν 240.000 ευρώ από τις συνδρομές εγγραφών, 115.500 ευρώ από τα εξώδικα και κάθε μήνα έσοδα 60.000 ευρώ.

Στα πάνω από 200 γραφεία των ΕΣΥ πανελλαδικά (υπάρχουν και 10 σε πόλεις του εξωτερικού) μαθαίνεις επίσης ότι οι Έλληνες έχουν αποβλακωθεί διότι «ρίχνουν φθόριο στο νερό που πίνουμε για να μας έχουν σε καταστολή», καθώς και ότι όλοι οι πρωθυπουργοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και έπειτα είναι Εβραίοι με… αποδείξεις (ονοματίζονται στα εβραϊκά με υποκλοπή της υπογραφής του προέδρου του κεντρικού ισραηλίτικου συμβουλίου).

Ζουν ανάμεσα μας λοιπόν… Περίπου 12.000 άνθρωποι έχουν μυηθεί σε αξίες όπως «ζεύξη του κράτιστου νου», «πανάγαθο άρχον φως» και «ελλάνια αξιακά πρωτόκολλα», ενώ οι μισοί σχεδόν εξ' αυτών δηλώνουν «Ελλάνιοι Ορκισμένοι Πολεμιστές»...

Και γιατί όμως να μη δηλώνουν στην τελική… Εδώ ζουν ανάμεσα μας άνθρωποι που σε μια πτωχευμένη χώρα προσελήφθησαν από το κράτος για να εισπράττουν μηνιάτικο από τα σπίτια τους. Ή καλύτερα ζουν ανάμεσα μας αυτοί που έκαναν τις σχετικές προσλήψεις για τα προσφυγικά hot-spots, παραδεχόμενοι ότι η συντριπτική πλειονότητα από τους 2.500 υπαλλήλους λαμβάνει το μισθό χωρίς να εργάζεται. Και που ενώ ο ιδιωτικός τομέας στενάζει από τα μεροκάματα πείνας, τα λουκέτα και την υπερφορολόγηση, αυτοί έχουν στήσει φάμπρικα προσλήψεων στο Δημόσιο, αναστηλώνοντας το (υπό κρίση) μοντέλο του κρατικοδίαιτου-κηφήνα-ψηφοφόρου.

Ζουν ανάμεσα μας αυτοί που ενώ ως αδιάφθοροι θα τελείωναν τη διαπλοκή, «ευλόγησαν» την κατάρρευση του ΔΟΛ για να επιτύχουν την άλωση του και την ίδια ώρα ενισχύουν τα έσοδα της κρατικής τηλεόρασης, διαφημίζοντας διαρκώς μιντιακούς… κολοσσούς με πενιχρές κυκλοφορίες.

Ζουν ανάμεσα μας και ορκισμένοι ψηφοφόροι του Λευτέρη Αυγενάκη, που μετά τη φυγή του από τη Νέα Δημοκρατία το 2010 προσχώρησε στη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνούσε γενεές δεκατέσσερις τον Αντώνη Σαμαρά. Φυσικά μετά την αποτυχία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στις εκλογές επέστρεψε στη ΝΔ και στις περσινές εσωκομματικές εκλογές της παράταξης τάχθηκε με το μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτίμησε τη ψηφοθηρική ικανότητα του στο νομό Ηρακλείου και τον περασμένο Απρίλιο τον «έχρισε» γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Είναι ο ίδιος που πριν από λίγο καιρό απειλούσε τον κατά γενική ομολογία άμεμπτο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό , ότι «θα σε τελειώσω», επειδή δεν έπαιξε το πολιτικό παιχνίδι του.

Ζουν ανάμεσα μας άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και γενικώς οι μύστες του Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή είναι οι ενδεδειγμένοι για τη διακυβέρνηση της χώρας και η λύση στις παθογένειες και τα οικονομικά αδιέξοδά της.

Ζουν ανάμεσα μας πρωτίστως αυτοί που τρώγονται ολημερίς σαν τα κοκόρια, ανταλλάσοντας ανακοινώσεις επί παντός επιστητού και ενώ έχει καταστεί σαφές ότι αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε ποντάρει από την αρχή στη συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση, οι επιπτώσεις της θα ήταν πολύ πιο ήπιες για τον ελληνικό λαό. Ο «εμφύλιος» των προυχόντων που παίζουν στα ζάρια τις τύχες ακόμα και των μελλοντικών γενεών για τα αξιώματα δεν έχει τέλος. Αν υποθέσουμε ότι ο Ευρωπαίος δανειστής είναι κακόβουλος και πονηρός, τρίβει τα χέρια του, απαλλαγμένος από την ανάγκη του «διαίρει και βασίλευε». Το κάνουν μόνοι τους, εφτά χρόνια τώρα, οι μοιραίοι Έλληνες κυβερνώντες και επίδοξοι τέτοιοι, χτίζοντας το όραμά τους για την καρέκλα πάνω στο διχασμό μιας ρημαγμένης κοινωνίας.

Με τη λαμογιά να παραμένει συνώνυμο της λεβεντιάς, το φασισμό και τους απατεώνες - εθνοσωτήρες να ξεπροβάλλουν σαν τις ύαινες που μυρίζουν το αίμα του κουφαριού και το λαϊκισμό να επιδεικνύει πρωτοφανή ανθεκτικότητα σε συνθήκες χρεοκοπίας, αυτό που αξέχαστα χαρακτηρίστηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως ένα «απέραντο φρενοκομείο» έχει 27 χρόνια αργότερα μετεξελιχτεί σε μια χώρα - μπουρδέλο προς αποφυγή.

Δεν είναι καλό πράγμα η ζήλεια για τον συνάνθρωπο μας, αλλά αν δεν ζηλέψεις αυτόν που ξενιτεύτηκε για να γλιτώσει από δαύτην, είναι λιγότερες οι πιθανότητες να τον μιμηθείς…
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζουν ανάμεσα μας: Τα «παιδιά» του Σώρρα στη σουίτα ενός απέραντου φρενοκομείου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator