Νέα δημοσκόπηση: Με 14 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία

0ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ 30,5% ΕΝΑΝΤΙ 16,5% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Προηγείται με 14 μονάδες η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% ενώ το κυβερνών κόμμα μόλις 16,5%.

Αναλυτικά

Πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ διατηρεί το άνετο προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει 16,5% (μικρή αύξηση έναντι του 16% το Νοέμβριο πάντως), η ΝΔ 30,5% (έναντι 32%), η ΧΑ 7,5% (έναντι 8%), η ΔΗΣΥ 6,5% (από 5,5%), το ΚΚΕ 6,5% (6%), Το Ποτάμι 2% (1,5%), οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθεροί στο 2%, η Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%), η ΛΑΕ παραμένουν σταθεροί στο 1% , η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% (3%), άλλο κόμμα δηλώνει και πάλι το 6,5% και Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ λέει το 16% (15,5%).

Παράσταση νίκης

Σαρωτική είναι η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, με ποσοστό 71% έναντι μόλις 11% που πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μακράν καταλληλότερος Πρωθυπουργός για το 33,5% της κοινής γνώμης, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοτικότητα αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να απολαμβάνει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας. Προηγείται σταθερά με 31% θετικές γνώμες με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 20%. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος της Φώφης Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περνά πλέον στην δεύτερη θέση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος Πρωθυπουργός με 33,5% έναντι 20% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.Το κλίμα της απαισιοδοξίας είναι διάχυτο στην κοινή γνώμη, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι επτά από τους δέκα εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις.Διαβάστε αναλυτικά όλη την δημοσκόπηση εδώ σε μορφή PDF
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέα δημοσκόπηση: Με 14 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator