"Λαϊκιστές" κι απατεώνες

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Δήλωσε ο Επίτροπος Τίποτας: "Δυστυχώς, ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός κερδίζουν έδαφος, και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό εγχείρημα" .
Θα βάλουμε το συμπέρασμα πρώτο, από την αρχή, και μετά θα το τεκμηριώσουμε.

Λοιπόν: Όποιος πολιτικός κατηγορεί πολιτικό του αντίπαλο ως "λαϊκιστή", είναι ο ίδιος απατεώνας.
Και μάλιστα, όπως ξέρουμε από την καθημερινή μας ζωή, ένας απατεώνας σπάνια περιορίζεται σε μία πλευρά, σε έναν τομέα του κοινωνικού βίου, αλλά τις περισσότερες φορές είναι γενικάαπατεώνας.

Κατηγορούν οι πολιτικοί που είναι απατεώνες λοιπόν, τους αντιπάλους τους και τους συνομιλητές τους σαν λαϊκιστές, όταν αυτοί που κατηγορούνται το μόνο που κάνουν είναι να αναρωτιούνται, να ψάχνουν, να κοινοποιούν και να εκφράζουν όπως έχουν κάθε δικαίωμα, την δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων και πρακτικών που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την οικονομική, ηθική και πολιτική κρίση που μας καταστρέφει σαν χώρα και σαν πολίτες.
Δεν κοροϊδεύουν κανέναν, δεν τάζουν, δεν απειλούν, δεν εκβιάζουν, παρά ισχυρίζονται τις δικές τους ιδέες (που τις περισσότερες φορές δεν είναι δικές τους, αλλά είναι συμπεράσματα και παραδοχές κορυφαίων οικονομικών επιστημόνων, και σύγχρονων φιλοσόφων) για να μας σώσουν απ' τον Καιάδα που μας έχουν ρίξει οι απατεώνες που κατηγορούν τους άλλους για λαϊκισμό.

Τολμούν να ταράξουν τα βρώμικα και σάπια νερά της "μίας και μόνης λύσης", των "μονοδρόμων", που πάνω τους έχουν στηρίξει καρέκλες και εξουσία οι απατεώνες που τους κατηγορούν ως λαϊκιστές.
Γνωρίζουν, οι απατεώνες, πως αν ο λαός αντιληφθεί πάνω σε ποιά σκ@τά και σε πόσα ψέματα έχουν χτίσει την καριέρα και την προσωπική τους ευημερία, τα μάγια θα λυθούν, και τα σκ@τολύματα των στάσιμων νερών που τους κρατούν στην επιφάνεια θα κινηθούν, και θα τους πνίξουν μέσα τους.

Χρησιμοποιούν λοιπόν οι απατεώνες τον όρο "λαϊκιστής" με πλήρη γνώση ότι ψεύδονται για να ξεγελάσουν τον λαό, να τον παρασύρουν με ψεύτικη διαλεκτική προς το μέρος τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι καρέκλες εξουσίας που κατέχουν.
Χρησιμοποιούν έναν αρνητικά φορτισμένο όρο, ψευδώς, για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους, και να δημαγωγήσουν ασύστολα.
Κάνουν δηλαδή οι ίδιοι αυτό για το οποίο κατηγορούν τους άλλους: δημαγωγούν, λαϊκίζουν!
Και απατεώνες και πραγματικοί λαϊκιστές δηλαδή.
Και μάλιστα, επειδή από την απάτη τους έχουν ίδιο όφελος, δηλαδή τις θέσεις εξουσίας που τους παρέχουν μία άνετη και πλούσια ζωή, δεν πρόκειται απλώς για πολιτικούς απατεώνες, αλλά για κοινούς απατεώνες του ποινικού δικαίου.

Πρόκειται για σπουδασμένους ή ημισπουδασμένους ή και ημιαγράμματους αγύρτες, κουτοπόνηρους, τους οποίους ο κόσμος έχει προσπεράσει πολλές φορές κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.
Αλλιώς θα ήμασταν ακόμη στα δέντρα, ή ακόμα χειρότερα στον Μεσαίωνα, των συχωροχαρτιών και της πυράς της Ιεράς Εξέτασης για όποιους τολμούσαν τον νεωτερισμό, την σκέψη, την αμφισβήτηση, το διαφορετικό, όλα αυτά δηλαδή που έφεραν την παγκόσμια άνθηση τεχνών, γραμμάτων και πολιτισμού.

Όσοι κατηγορούνται σήμερα για λαϊκισμό από το σύστημα και τους καθεστωτικούς εκπροσώπους του, αποτελούν στην πραγματικότητα την πρωτοπορία, αυτούς με τους οποίους υπάρχει ελπίδα τούτος ο λαός, όλοι οι λαοί, να απεγκλωβιστούν απ' την θανατηφόρα θεωρία της "μίας και μόνης λύσης", του "μονόδρομου", της μίας και μόνης "σωστής και εφικτής" άποψης, που οδηγούν τσιφ στην Παγκοσμιοποίηση, και στην δημιουργία από 'δω και στο εξής αμέτρητων γενεών σκλάβων, για να υπηρετούν τα συμφέροντα και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των διεθνών και εγχώριων απατεώνων, που πλαισιώνουν και υλοποιούν την Νέα Τάξη του νεοφασισμού και του νεοναζισμού.

Γι αυτό κύριε Επίτροπε του κ@λου μας (εδώ λαϊκίζουμε ανοικτά και ασύστολα), καλύτερα "λαϊκιστές" παρά απατεώνες, σαν την φάρα σας!...

Υ.Γ. Και για να λαϊκίσουν ακόμη περισσότερο οι απατεώνες, κολλάνε δίπλα στις κατηγορίες τους για λαϊκισμό και τον εθνικισμό, συναθροίζοντας αυθαίρετα μήλα με πορτοκάλια, ώστε να κάνουν περισσότερη εντύπωση.
Αυτό που κάνουν όμως είναι ότι γίνονται περισσότερο απατεώνες.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Λαϊκιστές" κι απατεώνες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator