Σκυφτούληδες...

0



Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κι ενώ μας είχανε γανώσει τον εγκέφαλο όλο τον χρόνο, για το ποιές και πόσες αποδείξεις έπρεπε να μαζεύουμε: το 20% του εισοδήματός μας; το 30%; μόνον αυτές που κάναμε με αγορά κάποιας κάρτας; όλες; από γιατρούς; απ' την λαϊκή; απ' το φροντιστήριο; ξαφνικά το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως δεν χρειάζεται να μαζεύουμε αποδείξεις για φέτος.
Έτσι απλά.

Και η φοροδιαφυγή που θα πατάξετε, θείο;

Το ίδιο και με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Δώστου οι διαρροές: τόσο θα μειωθούν για τα οχήματα δεκαετίας, τόσο θα αυξηθούν για τα μεσαία κυβικά, τόσο τα χαμηλής ρύπανσης, τόσο τα χρέπια, και πάει λέγοντας.
Και βγαίναν βουλευτάδες και επαϊοντες στο γυαλί και εξηγούσαν επί των διαρροών το πόσο ευαίσθητη κοινωνική πολιτική εφαρμόζει η "πρώτη φορά τόσο σκ@τά" αριστερο-νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή μας, πόσο θα ελαφρυνθούν οι λαϊκές μάζες και πως δεν ήταν σύστημα αυτό, πωπωπω, των προηγούμενων δεξιών κυβερνήσεων, που ευνοούσε τους "εχοντες και κατέχοντες".

Και τσούπ! Μίαν ωραίαν πρωίαν (χθες, προχθές) με μία λιτή και απέριττη ανακοίνωση, το αρμόδιο υπουργείο εξαγγέλει πως τα τέλη δεν αλλάζουν και θα μείνουν τα ίδια με τα περσινά!

Και η κοινωνική πολιτική, θείο;

Τα δείγματα γραφής των τωρινών άχρηστων (γιατί υπήρξαν και οι προηγούμενοι, και θα υπάρξουν και οι επόμενοι) γεμίζουν πιά τόμους ολόκληρους.
Παντού οι εύκολες λύσεις, και οι ακόμη ευκολότερες δικαιολογίες: "δεν τα κάναμε εμείς. Οι προηγούμενοι τα έκαναν", "εδώ μας έφεραν οι άλλοι".
Ναι, χρυσέ μου, αλλά γι αυτό πετάξαμε τους άλλους στα σκουπίδια. Για νάρθετε εσείς να τα διορθώσετε.

Αν ήταν να διατηρήσετε και να επαυξήσετε τις πομπές τους, αφήναμε κι εκείνους που τέλος πάντων φασίστες τους ανεβάζαμε φασίστες τους κατεβάζαμε, πουλημένα τομάρια τους λέγαμε (και ήταν), προδότες τους φωνάζαμε.
Δεν ήταν ανάγκη να γίνετε κι εσείς φασίστες, τομάρια και προδότες!
Τί; Έτσι ήσασταν από παλιά αλλά δεν το δείχνατε;
Sorry. Δεν είχαμε πάρει είδηση. Δικό μας το λάθος.

Τόση δηθενιά και αχρηστία πού μαζεύτηκε όλη σε ένα 4%;
Μα τόσο τίποτα μαζεμένο όλο μαζί;
Και μιλάμε για τους ορίτζιναλ, χώρια οι πασοκίσιες μεταγραφές.Αυτοί μισθοφορικά καθάρματα είναι, σήμερα εδώ, αύριο αλλού. Όπου υπάρχει χρήμα και ρεμούλα, εκεί. Παρόντες. Πόρνες του χρήματος και π@υτάνες του συστήματος.

Είμαστε τελειωμένοι. Πάει και τελείωσε.
Λένε ό,τι θέλουν, κάνουν ό,τι θέλουν και δεν αντιδράει κανείς.
Άλλοι λαοί σκύβουν για να μαζέψουν πέτρες.
Εμείς σκύβουμε για να μας @@μήσουν.
Το φχαριστιόμαστε τουλάχιστον ή ούτε και αυτό;...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σκυφτούληδες..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator