Ο απόλυτος εγκλωβισμός του πολιτικού συστήματος

0



Πολλές φορές έχουμε γράψει ότι η ζημιά από πρόωρες εκλογές είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που φέρνει η παρατεταμένη παρουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία.

Κι έχουμε υποστηρίξει ότι οι πρόωρες κάλπες είναι μια λύση στο αδιέξοδο και καλώς κάνει η ΝΔ και τις ζητά. Όμως, θα πρέπει να δούμε και την επόμενη ημέρα. Τι θα συμβεί δηλαδή στην Ελλάδα αν πάει σε εκλογές και προκύψει μια άλλη κυβέρνηση, προφανώς της ΝΔ; Αν οι εκλογές γίνουν έως τον Μάρτιο, με λίστα δηλαδή, ο Τσίπρας θα πάει στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας ουσιαστικά μαζί του 60-70 ταλιμπάν που θα φωνάζουν από το πρωί ως το βράδυ. Ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός και θα πρέπει να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις για νέα μέτρα και φυσικά την απροθυμία των δανειστών για ρύθμιση του χρέους.

Τους επόμενους μήνες του 2017 δηλαδή, κι εν αναμονή των Γερμανικών εκλογών, η νέα κυβέρνηση θα καλείται να πάρει πολύ σκληρά μέτρα και θα έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση που θα αποτελείται από τους πραιτοριανούς του ΣΥΡΙΖΑ και από 5-6 άλλα κόμματα τα οποία θα είναι όλα εναντίον του Μητσοτάκη. Ακόμη κι αν κάνει τα πάντα καλά όλοι οι υπόλοιποι θα βγαίνουν και θα πετροβολούν με απίστευτη μανία ενώ και ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει περίοδο χάριτος και θα αρχίσει να φωνάζει. Αν και ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αλλάξει τα πάντα, ούτε να διώξει τη λιτότητα (αυτά δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) θα ψηφίσουν τον Μητσοτάκη γιατί δεν αντέχουν άλλον Τσίπρα. Όμως, χωρίς περίοδο ανοχής και με τα προβλήματα να τρέχουν ενώ οι δανειστές πιέζουν είναι δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση θα τα βρει σκούρα από την πρώτη ημέρα.

Αν, λοιπόν, δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο για τη χώρα, δεν αποκλείεται σε μερικούς μήνες ή λίγο περισσότερο να έχουμε ξανά εκλογές. Και μάλιστα εκλογές με απλή αναλογική. Το κόλπο του Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι θα αποκαλυφθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε το πολιτικό σύστημα σε μια επικίνδυνη και παρατεταμένη κρίση η οποία θα κάνει τεράστιο κακό. Με απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές θα οδηγηθούμε στην ιταλοποίηση της χώρας με κυβερνήσεις συνεργασίας, ακόμη και μεγάλους συνασπισμούς.

Ίσως, όμως, και οι δανειστές να θέλουν κάτι τέτοιο. Ίσως όλο αυτό το σκηνικό των πιέσεων είναι για να φύγει ο Τσίπρας, να έρθει ο Κυριάκος και σε λίγους μήνες να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αναγκαστική συμμαχία κομμάτων που θα μπορεί να περάσει τα μέτρα τα οποία δεν μπορούν μεμονωμένα τα κόμματα. Ίσως, δηλαδή η Γερμανία να ονειρεύεται έναν μεγάλο συνασπισμό Δεξιάς – Αριστεράς, όπως συμβαίνει και στη χώρα τους δηλαδή, και μια κυβέρνηση που θα έχει τη νομιμοποίηση του λαού ώστε να προωθήσει την πολύ σκληρή ατζέντα των τροικανών. Έχουμε πολλά να δούμε το 2017 και πιθανότατα το 2018 όταν και θα τελειώνει το τρίτο μνημόνιο και θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τέταρτο και για το χρέος. Ίσως να δούμε πολιτικές εξελίξεις που ποτέ δεν φανταζόμαστε και συμμαχίες που δεν έχουν προηγούμενο στην πολιτική ζωή ή μάλλον έχουν την εποχή του βρόμικου ’89.

Το θέμα είναι αν η Ελλάδα των χιλίων οικονομικών προβλημάτων και των Τούρκων έξω από την αυλή μας μπορεί να αντέξει τόσες αναταράξεις.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο απόλυτος εγκλωβισμός του πολιτικού συστήματος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator