Η κόλαση του Δάντη και το καραβάνι του Τσίπρα

0O πρωθυπουργός της χώρας αρέσκεται στο να διηγείται στις ομιλίες του την ιστορία με το καραβάνι που προχωρά, αφήνοντας πίσω του τα σκυλιά που ουρλιάζουν. Ο μύθος αναφέρει: «Ενα καραβάνι διασχίζει την έρημο, όταν το εντοπίζουν τα σκυλιά, που μπορεί να ζουν αδέσποτα ή να ανήκουν σε βεδουίνους της περιοχής. Γαβγίζουν απειλητικά, αλλά το καραβάνι συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του. Οταν πια απομακρυνθεί, τα σκυλιά συνεχίζουν να γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι είναι μακριά και ασφαλές».

Ως εδώ τίποτε κακό, καθώς η παραπάνω ανάγνωση της ιστορίας είναι η πιο διαδεδομένη. Με αυτήν την εκδοχή, πράγματι ο κ. Τσίπρας έχει φτιάξει το καραβάνι του και το έχει... φορτώσει με επιβάτες και εμπόρευμα που θέλει να σώσει. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από την παρέα και τους κολλητούς του, που διάγουν ζωή που ούτε στα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να έχουν διανοηθεί.

Από τις επαγγελματικές γαλέρες και την ανωνυμία της επανάστασης γνώρισαν τον τρυφηλό βίο και τα καλά του καπιταλισμού, και οι σειρήνες της εξουσίας πλάνεψαν τους πάλαι ποτέ «αμάθητους» από τα καλά της επαναστάτες.

Εκτός όμως από αυτήν την εκδοχή που βολεύει το «καραβάνι Τσίπρα», υπάρχει και μια άλλη. Αυτή που μιλά για εκείνους που δεν επελέγησαν να ανέβουν στο καραβάνι και να φυγαδευτούν μακριά από τα σκυλιά που το απειλούσαν. Ανθρωποι που δεν ανήκαν στους εκλεκτούς που θέλει να διασώσει ο κ. Τσίπρας, δίνοντάς τους ως ανταλλάγματα οφίτσια, χάντρες και καρέκλες.

Ανθρωποι που πίστεψαν, αλλά δεν είχαν τη «βίζα» ανόδου στο ταξίδι διαφυγής. Πολίτες καθημερινοί, με αγωνίες και προβλήματα, αυτούς που το καραβάνι άφησε πίσω να βιώσουν τις επιλογές των υπογραφών του πρωθυπουργού. Αυτούς που τα σκυλιά έχουν περικυκλώσει εδώ και έξι χρόνια και με «δαγκωματιές» τους τρων το βιος και τη ζωή. Οικογένειες που από την ιστορία του καραβανιού που φέρεται ότι διηγήθηκε πρώτος ο Ιταλός ποιητής της Αναγέννησης Δάντης, ζουν μόνο την Κόλασή του.

Σε λίγες μέρες θα ψηφιστεί ο νέος Προϋπολογισμός, που φέρνει νέα μέτρα, νέες αυξήσεις σε προϊόντα, νέα μείωση των εισοδημάτων τους και πόνο σε κάθε Ελληνίδα και Ελληνα. Ο δεύτερος προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι το τέλος των όποιων ψευδαισθήσεων υπήρχαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με αυτήν την κυβέρνηση. Και το χειρότερο απ' όλα, την επόμενη χρονιά ετοιμάζονται να μπουν υπογραφές και σε νέα μέτρα.

Ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι πιστωτές, αφού θωράκισαν τις οικονομίες τους, ελάχιστη σημασία δίνουν στη χώρα μας και το μόνο που θέλουν πλέον είναι να παίρνουν από αυτήν.

Γι’ αυτό λέμε ότι κάνετε λάθος πλέον, κ. Τσίπρα, και καλό είναι να σταματήσετε εσείς και οι συνεργάτες σας να χρησιμοποιείτε αλληγορικά την ιστορία με το καραβάνι. Διότι αυτό που ακούτε περνώντας με το... καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ από την έρημο που λέγεται πλέον Ελλάς δεν είναι τα σκυλιά που γαβγίζουν, αλλά οι Ελληνες που κλαίνε στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.

Γι’ αυτά που πέρασαν, γι’ αυτά που ζουν (γιατί σας πίστεψαν) και γι’ αυτά που έρχονται με την κληρονομιά που θα τους αφήσετε...

Νίκος Ελευθερόγλου
Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κόλαση του Δάντη και το καραβάνι του Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator