Δημοκρατεύω, δημοκρατεύεις, δημοκρατεύει...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Βαρεθήκαμε ν' ακούμε τις τελευταίες μέρες για την δημοκρατία.
Η δημοκρατία από 'δω, της δημοκρατίας από 'κει, την δημοκρατία παρακάτω, ω σου @@μήσαμε το σόϊ δημοκρατία!
Κι ανάθεμα αν όλοι αυτοί που μιλάνε ξέρουν τί πράγμα ακριβώς εννοούν.

Αν τους ρωτήσεις:
"Για ποιά δημοκρατία μιλάς ρε χλεχλέ; Για την άμεση λαϊκή δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας; Για την ολιγαρχική δημοκρατία της Ρώμης; Ή για την "αντιπροσωπευτική" δημοκρατία της σύγχρονης Δύσης;
Μήπως μιλάς για την δημοκρατία του Πινοσέτ και του Φράνκο; Ή μήπως για την δημοκρατία τύπου Ευρωπαϊκής "Ένωσης";", δεν θα ξέρουν τί να πουν. Θα πάθουν κοκομπλόκο.

Γι αυτούς η δημοκρατία είναι μία ωραία λέξη που μάλλον, πρέπει κατά την γνώμη τους, να αρέσει στον λαό, και γι αυτό την χρησιμοποιούν. Κατά τά άλλα είναι (γι αυτούς) μιά λέξη κενή περιεχομένου.
Χωρίς νόημα και χωρίς αντίκρυσμα. Τί θα πεί δηλαδή "δημοκρατία"; Το κράτος του δήμου; Και ποιός είναι αυτός ο Δήμος; Τον ξέρουμε εμείς; Δικός μας είναι ή μπας και είναι κανας επαναστάτης;

Ειδικά η τρικυμία στο κρανίο για τους πέρα του Ατλαντικού βορειοαμερικανούς, έχει εξελιχθεί σε τυφώνα. Τα πάντα στροβιλίζονται στο μυαλό της εκεί εξουσίας και του εκεί λαού.
Όταν βλέπεις να βουρλίζονται κάθε τέσσερα χρόνια για το αν θα επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι, που είναι η μετάφραση των "δημοκρατικών" στα αγγλικά, σε πιάνει απελπισία.
Και καλά να βουρλίζονται οι πολιτικοί. Αυτοί έχουν "έννομο" συμφέρον: θα φάνε. Αλλά να βουρλίζεται κι ο λαός;
Ρε σείς αμερικανάκια, θά 'χει διαφορά ο Τρόμπας απ' την Κερατούνομίζετε;
Και τον Τρόμπα των Ρεπουμπλικάνων, ρε όρθια μπέργκερ, ποιός τον έφερε; Ποιός τον δημιούργησε; Η πολιτική του Μπάμια των δημοκρατικών δεν τον δημιούργησε;
Άντε μας να μας χαθείτε, εφευρέτες της δημοκρατίας της Παγκοσμιοποίησης.

Όλοι αυτοί που μιλούν για δημοκρατία στην Ευρώπη και την Αμερική, είναι το αντίστοιχο των δικών μας που μιλάνε για αριστερά.
Για ποιά αριστερά ρε λυκόρνια της εξουσίας;
Την ορίτζιναλ; την εφαρμοσμένη; την ανεφάρμοστη; την ρεβιζιονιστική; την αναθεωρητική; την αριστερά του Μπερλιγκουέρ;
Ή την δική σας, την αριστερά των μνημονίων, και των τοκογλύφων;

Κρίμα που δεν είσαστε στην Αμερική.
Εκεί θα σας λέγανε: οι Αριστεροί, και οι Λεφτάδες (από το left:αριστερά) και θά 'σασταν το ίδιο πράγμα.
Κάτι σαν τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς δηλαδή!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοκρατεύω, δημοκρατεύεις, δημοκρατεύει..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator