Ήταν ο Κολοκοτρώνης φιντελικός;

0



Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Και δευτερεύουσα απορία: ήταν κομμουνιστής;
Πάντως δεν ήταν καπιταλιστής.
Κι ακόμα: ήταν λαϊκιστής;
Μ@λάκας πάντως σαν κι αυτούς που κάνουν αυτές τις ερωτήσεις, δεν ήταν!

Στον απόηχο του θανάτου ενός μεγάλου και ιστορικού -έτσι κι αλλιώς- ηγέτη μιάς λαϊκής επανάστασης, η ηλίθια και άχρηστη εν πολλοίς κουβέντα μεταξύ νεοφιλελέδων, "σοσιαλιστών", και αριστερών τύπου ΤΣΥΡΙΖΑ, για το αν το "Ελευθερία ή Θάνατος" ήταν το ίδιο με το "Patria o Muerte" και για το αν ο Κάστρο ήταν ισάξιος ή και καλύτερος απ' τον Κολοκοτρώνη, έχει ανάψει.
Το blog θέλει να πει την δική του άποψη.

Πρώτον: Λεβέντες, εσείς που τραβάτε τις κοτσίδες σας υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης, να ξέρετε πως όλοι εμείς ξέρουμε πως τουλάχιστον και οι δυό -Κολοκοτρώνης και Κάστρο-, δεν ήταν προδότες σαν κι εσάς.

Δεύτερον: Και οι δύο αγώνες ήταν αγώνες απελευθερωτικοί. Ο μεν δικός μας Θεόδωρος πάλεψε για να απελευθερώσει ένα έθνος, μιά φυλή, και να δημιουργήσει ένα κράτος γι αυτούς μέσα στα εδάφη της πατρογονικής πατρίδας, ο δε δικός τους Φιντέλ πάλεψε για να απελευθερώσει την πατρίδα του(ς) από τα ξενόδουλα και πλουτοκρατόδουλα τσιράκια που διαφέντευαν την χώρα (κάτι εντελώς ανάλογο με την δική μας τωρινή κατάσταση).
Αν για τον Φιντέλ τότε δεν υπήρχε πατρίδα είναι σίγουρο πως θα αναφωνούσε "Ελευθερία o Muerte" και αν ο Θεόδωρος έβρισκε μιά πατρίδα να έχει γίνει προτεκτοράτο της διεθνούς τοκογλυφίας (όπως καλή ώρα τώρα εμείς) θα ακολουθούσε το σύνθημα "Patria ή Θάνατος".
Και οι δυό ήταν ήρωες για τον λαό. Και οι δυό πάλεψαν και νίκησαν στο όνομα του λαού, και για τον λαό.

Τρίτον: Και οι δυό επαναστάσεις στηρίχτηκαν στην βία, και επικράτησαν με την βία.
Λόγω επαναστατικής βίας εμείς δεν φοράμε ακόμη φεσάκια και δεν μιλάμε τούρκικα και για τον ίδιο λόγο η Κούβα δεν είναι σήμερα ένα ακόμη αστέρι στην σημαία των ΗΠΑ.

Και μιά διαφορά: Η επανάσταση στην Κούβα δεν σταμάτησε ποτέ. Γι αυτό και η χώρα αυτή είναι ακόμη ανεξάρτητη.
Σε 'μας εδώ σταμάτησε την επόμενη της επίσημης ανακήρυξης μας ως ανεξάρτητο κράτος.
Γι αυτό και είμαστε σήμερα προτεκτοράτο του κάθε φον-σακάτη.

Το blog πιστεύει πως όλες οι λαϊκές επαναστάσεις...
Είτε εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, είτε εναντίον της καπιταλιστικής μαφίας...
Είτε αύριο-μεθαύριο (ας ελπίσουμε) κατά του 4ου νεοναζιστικού Ράϊχ της Ευρωπαϊκής "Ένωσης"...
Είναι ταυτόσημες και ισάξιες.

Αυτά πιστεύει το blog, και δικαίωμά του και καμάρι του.
Καλό Σαββατοκύριακο, με απελευθερωτικές σκέψεις!...

Υ.Γ.: Το blog δεν πρόκειτα να απαντήσει σε κανένα σχόλιο, αλλά πρόκειται να σβήσει οποιοδήποτε υβριστικό και κακόηθες σχόλιο.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ήταν ο Κολοκοτρώνης φιντελικός;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator