Δολοφονούν την αγροτική οικονομία

0Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές 625.000 χιλιάδων αγροτών
Οδηγούν την Ελλάδα σε διατροφική εξάρτηση από τρίτους, δηλαδή στην απόλυτη κατοχή!

«Λυπητερή» 92,7 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 625.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ από την αύξηση των εισφορών της κύριας σύνταξης το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο "Ελεύθερος Τύπος", αν σε αυτά προστεθεί και η πρόβλεψη για είσπραξη εσόδων ύψους 95,3 εκατ. ευρώ από την αύξηση των εισφορών που ισχύει για το α’ και το β’ εξάμηνο του 2016, τότε ο λογαριασμός για τους αγρότες τη διετία 2016-2017 φτάνει τα 188 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά αυξάνονται κατά 3 εκατ. ευρώ επιπλέον από την αύξηση των εισφορών Υγείας τόσο των αγροτών όσο και των αυτοαπασχολουμένων.

Πάντως, στο σκέλος των εισφορών, οι 625.000 ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα κληθούν να καταβάλουν διπλά ασφάλιστρα μέσα στο 2017, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν και τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016, αλλά και τις νέες εισφορές που θα υπολογίζονται από την 1η/1/2017 με βάση το εισόδημά τους.

Με τις δύο αυτές επιβαρύνσεις το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ θα πληρώσει περισσότερα το 2017, καθώς μέσα σε μία χρονιά θα καταβάλουν τις εισφορές ενός εξαμήνου (β’ εξάμηνο 2016) αλλά και τις εισφορές 12μήνου που θα υπολογιστούν βάσει εισοδήματος.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κόστος αηροτικής παραγωγής, ενώ συνθλίβουν οικονομικά τους αγρότες καθιστώντας ασύμφορη την αγροτική εργασία. Ως εκ τούτου, αναμένεται ένα μέρος των αγροτών να εγκαταλείψει τις καλλιέργειες, ενώ ταυτόχρονα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα θα γίνουν ακριβότερα, δηλαδή μη ανταγωνιστικά σε σχέση με εκείνα που η χώρα εισάγει.

Πιθανότατα το κυβερνητικό επιτελείο να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του "εγχειρήματος" των συνεχών αυξήσεων - επιβαρύνσεων επί της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική παρέα του να μην ενδιαφέρονται για τις πιθανότατες επιπτώσεις διατροφικής εξάρτησης της Ελλάδας, η οποία έχει κατηγοροιοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αγροτική χώρα και η σημερινή κυβέρνηση καταστρέφει την αγροτική οικονομία...

Κάποιοι στην κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουν τις συνέπειες αλλά και τις ευθύνες τους, με αυτή την επιμονή τους στην καταστροφή της αγροτικής οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί στην διετία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ 20.000 προσλήψεις εκτός ΦΕΚ...!!!

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δολοφονούν την αγροτική οικονομία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator