Το παράλληλο σύμπαν του κυρίου Τζανακόπουλου

0


Της Γιώτας Μπάγκα, πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας

Μετά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες -28 Δεκεμβρίου- στην πρωτεύουσα του Νομού μας, στην Κόρινθο ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, έχω πραγματικά αρχίσει να αναρωτιέμαι , αν ζω στην Ελλάδα του τέλους του 2016 ή αν ζω στα Νησιά των Μακάρων που λέει κι ο Πλάτων….

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για πολλά. Ξεχωρίζω την αναφορά του στη «μικρή, αλλά βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας», στους «σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης», στην «υπεραπόδοση εσόδων του ελληνικού δημοσίου» που έχει αρχίσει να το βλέπει κι ο εμπορικός κόσμος…. Πραγματικά, μένω ενεά… η περίφημη υπεραπόδοση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου κ. Τζανακόπουλε δεν οφείλεται στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την οποία μόνον εσείς βλέπετε, ούτε στις επενδύσεις, αλλά στην άγρια φορολόγηση των πολιτών με φοροκαταιγίδα σε άμεσους και έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους. Ο εμπορικός κόσμος το ξέρει καλά… το ξέρουν καλά οι μικροεπιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι , μηχανικοί…) , νέα και όχι πλούσια παιδιά που βλέπουν το μέλλον τους δυσοίωνο, που δεν αντέχουν να ξεκινήσουν μια δική τους δουλεία κάτω από το βάρος μιας σκληρής φορολόγησης που τους μετατρέπετε σε σύγχρονους κολίγους… Μιλήστε κ. Τζανακόπουλε και κύριοι του Σύριζα για την υπεραπόδοση των εσόδων του δημοσίου σε ανθρώπους της αγοράς που συντηρούν με επαχθείς φόρους ένα πανάκριβο, ατελέσφορο και δυσκίνητο κράτος που συνεχίζετε να το μεγαλώνετε με τους χιλιάδες κομματικούς διορισμούς σας (Αλήθεια, είστε δύο χρόνια κυβέρνηση κι ακόμα τάζετε διορισμούς γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού…) Μιλήστε τους για τους δυσβάστακτους φόρους που τους περιμένουν από την 1η του μηνός Ιανουαρίου και απολογηθείτε γιατί αυτοί οι φόροι δεν είναι αναταποδοτικοί… Απολογηθείτε γιατί τα προγράμματα ΕΣΠΑ – για τα οποία ψευδώς αναφέρετε ότι είμαστε πρώτοι στην απορροφητικότητα- δεν φτάνουν στους τελικούς αποδέκτες , στην ζωντανή οικονομία των μικροεπιχειρήσεων; Γιατί τα αξιολογείτε για 7 ατελείωτους μήνες εις βάρος της οικονομίας; Τελικά κ. Τζανακόπουλε η περίφημη υπεραπόδοση δεν προέρχεται ούτε στο ελάχιστο από τις επενδύσεις ή την αξιοποίηση των ΕΣΠΑ, αλλά από το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού και την ασφυξία του πιο παραγωγικού τμήματος του…

Εξάλλου, όπως κάθε καθεστώς , παραποιεί και διαστρεβλώνει τη γλώσσα, έτσι και εσείς ονομάσατε 13η σύνταξη το εφ’ άπαξ βοήθημα που δώσατε στους συνταξιούχους , τονώνοντας την αγορά και δίνοντας αξιοπρέπεια στους δικαιούχους…. Μόνο που ξεχνάτε … την αξιοπρέπεια την δίνετε κι αυτή εφ΄άπαξ στους καθημαγμένους ανθρώπους, γιατί την επόμενη φορά που θα πάνε να εισπράξουν την σύνταξή τους θα την δουν άγρια σφαγιασμένη από το κόψιμο του ΕΚΑΣ . Άρα γιατί οι υποκριτικές σας κορώνες για τους πιο αδύναμους; Εφ’ άπαξ τονώσατε εξάλλου και την αγορά, γιατί παρά τα ψεύδη σας, ότι δώσατε το επίδομα χωρίς πρόσθετα μέτρα, ο Υπουργός σας ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε μυξοκλαίγοντας – αλλά με περηφάνια- να διαβεβαιώσει τους δανειστές ότι δεν θα το ξανακάνει, δεν θα ξαναδώσει επίδομα… Κι όχι μόνο αυτό αλλά κάθε φορά που το ελληνικό κράτος δεν θα πιάνει τους στόχους οι συντάξεις θα μειώνονται… ποιούς λοιπόν υπερασπίζεστε; Σε ποιούς χαρίζετε αξιοπρέπεια; Και πού την βρήκατε εσείς για να τη χαρίσετε στους Έλληνες; Ποιός σας έχρισε κλειδοκράτορες της εθνικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας; Γιατί, σίγουρα μετά την επιστολή Τσακαλώτου οι λέξεις «περηφάνια» και «αξιοπρέπεια» έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα.

Τέλος, γιατί κ. Τζανακόπουλε αφιερώσατε ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης σας στην επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας; Ίσως γιατί η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση …. κι είστε σε δυσχερή θέση απέναντι στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία δεν αρνήθηκε ποτέ τη βοήθεια- έστω και πρόσκαιρη και παρηγορητική, όπως αυτή που προσφέρετε- σε όσους την έχουν ανάγκη. Η Νέα Δημοκρατία, όμως θέλει οποιαδήποτε κοινωνική παροχή να προσφέρεται με σχεδιασμό και όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι με όρους προεκλογικούς και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να πολιτεύεται με όρους επιδομάτων και επαιτείας , ούτε νε μετατρέπει τους πολίτες σε ζητιάνους και δουλοπάροικους . Αλλά βέβαια, για την Νέα Δημοκρατία οι λέξεις «περηφάνια» και «αξιοπρέπεια» έχουν εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο ….
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το παράλληλο σύμπαν του κυρίου Τζανακόπουλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator