Δημοσκόπηση-ράπισμα του ΠΑΜΑΚ: 87,5% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση

0Ράπισμα για την κυβέρνηση αποτελεί η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η τελευταία της χρονιάς που επιβεβαιώνει την εκτεταμένη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κατεύθυνση της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το 87,5% των συμμετεχόντων στην ερευνά που διεξήχθη σε σταθμισμένο δείγμα 1.072 ατόμων, πιστεύει ότι «τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση», ενώ μόλις το 8,5% θεωρεί ότι οδεύουμε προς τη σωστή.


Μάλιστα, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την κυβέρνηση, όταν το ερώτημα που τίθεται στους πολίτες είναι «κατά πόσο ικανοποιημένοι είστε από την κυβέρνηση», με το 87,5% να παραμένει αρνητικό, αλλά να μειώνεται κι άλλο οι θετικές απόψεις, με μόλις 7,5%.


Εξίσου απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες και για την χρονιά που πέρασε σε σχέση με το 2015, δηλώνοντας κατά 77% ότι το 2016 ήταν χειρότερο από την προηγούμενη χρονιά, ενώ κατά το ρητό «κάθε πέρσι και καλύτερα», το ίδιο απαισιόδοξος είναι ο ελληνικός λαός και για το 2017, με το 66% να πιστεύει ότι θα είναι χειρότερο από το 2016.


Η δυσαρέσκεια αυτή απεικονίζεται και στην πρόθεση ψήφου, όπου σταθερά πρώτη και με αυξημένα τα ποσοστά της είναι η Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει το 32% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στο 16%, ενισχυμένος ωστόσο κατά μια μονάδα.


Αύξηση κατά μια μονάδα παρουσιάζει και το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που σύμφωνα με τη σημερινή μέτρηση βρίσκεται στο 5,5%, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, ενώ στην τρίτη βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με8% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 6%.


Την ίδια ώρα, οι πολίτες δείχνουν να μην επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με το 51% να θεωρεί ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ 38,5% να το επιθυμεί.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 01, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοσκόπηση-ράπισμα του ΠΑΜΑΚ: 87,5% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator