Το χάος γεννιέται στα hot spots

0Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι: το ζήτημα της μετακίνησης πληθυσμών -είτε για πρόσφυγες πρόκειται είτε για λαθρομετανάστες- μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα στην ίδια την υπόσταση της χώρας μας, αλλά και να σημάνει το φινάλε της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πολιτικός αναλυτής, επικεφαλής του think tank European Stability Initiative (Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Σταθερότητας) και εκ των εμπνευστών της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το Προσφυγικό Γκέραλντ Κλάους έκανε μερικές δυσοίωνες προβλέψεις επί του θέματος στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Εμείς παραθέσαμε τις εκτιμήσεις του κ. Κλάους, ο οποίος παραδέχεται: «Το ευρωπαϊκό μοντέλο δεν δουλεύει. Αν καταρρεύσει η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα ακολουθήσει χάος.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα φτάσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να περάσουν τους φράχτες στα βόρεια σύνορα. Τα Βαλκάνια θα μετατραπούν σε πεδίο μάχης για πρόσφυγες, λαθροδιακινητές, συνοροφύλακες και στρατιώτες. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου».

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Γ. Κλάους άσκησε έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφασή της να μετακινήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα προς τους λαθροδιακινητές στην Τουρκία ότι η διαδρομή του Αιγαίου άνοιξε και πάλι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτές οι αιτιάσεις δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση προς όλες τις κατευθύνσεις είναι το πλέον ακατάλληλο για την περίσταση.

Αντί να... άγχονται οι Ελληνες αξιωματούχοι για το πότε θα ανοίγουν τα σύνορά τους οι Ευρωπαίοι για να δέχονται τα κύματα των προσφύγων και των λαθρομεταναστών, θα έπρεπε να εφαρμόζουν άτεγκτα τον νόμο.

Οι πρόσφυγες να έχουν την αντιμετώπιση προσφύγων και οι λαθρομετανάστες να κρατούνται μέχρι να απελαθούν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεριμνά για την τήρηση της συμφωνίας που έχει συναφθεί με τους Ευρωπαίους για το ζήτημα, αλλά και με την Τουρκία.

Αυτά τα στοιχειώδη προέχουν τώρα!

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το χάος γεννιέται στα hot spots"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator