Επονείδιστοι...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Θά 'ρθει πιά ο οΜπάμιας και θα πέσουν επάνω του όλοι οι δωσίλογοι, του πινόκιο χοροστατούντος, να του γλύφουν τα φρύδια, μπας και πεί καμιά καλή κουβέντα στους τοκογλύφους να μας μειώσουν το χρέος.

Δηλαδή ρε μάγκες αυτό είναι το σχέδιό σας, η στρατηγική σας;


Ρε σεις, στην καθημερινή πράξη, όταν χρωστάς και δεν πληρώνεις γιατί δεν θέλεις να πληρώσεις για διάφορους λόγους, πάτε με τον αντίδικο δανειστή στο δικαστήριο, κι εκεί ο καθένας εκθέτει τα στοιχείατου, τα επιχειρήματά του.
Λέει ο τοκογλύφος τα δικά του, λές κι εσύ πως "αυτά τα χρέωσε διπλάσια, τα άλλα μου τά 'δωσε με υπέρογκο τόκο, εκείνα τα είχα ξοφλήσει και μου τα ξαναχρέωσε, τούτα τά 'δωσε αλλού και τα χρέωσε σε μένα", και το δικαστήριο βγάζει την άκρη.
Εσείς πού πάτε (αν και όταν πάτε), και τί θα πείτε;
Πως μας είπε ο θείος Μπάμιας να μας μειώσετε το χρέος;
Έτσι; Με μέσον, λαμογίστικα και δια της πλαγίας;
Δεν θά 'χετε κανα ντοκουμέντο στα χέρια σας, κάτι, ένα πόρισμα βρε αδελφέ;
Με τα φρύδια του θείου Μπάμια θα δώσετε την μάχη;

Αυτό το επιχείρημα, το πόρισμα, την έκθεση τέλος πάντων που πρέπει να έχετε στα χέρια σας, είναι αυτή που τόσον καιρό τώρα κοπανιέται να σας δώσει να καταλάβαιτε η Ζωή, και μ' όλο της το δίκιο.
Αυτή ακριβώς ήταν η δουλειά της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, και το πόρισμα το οποίο έβγαλε θα έπερεπε να αποτελεί αναπόσπαστο όπλο της κάθε κυβέρνησης που θα ήθελε στ' αλήθεια να δώσει την μάχη της περικοπής του χρέους.

Αλλά εσείς μπά!
Και προκειμένουν να μην στενοχωρήσετε τ' αφεντικά σας τους τοκογλύφους και προκειμένου να μην χάσετε τον μισθουλάκο σας τού πρωθυπουργού, του βουλευτή, του ευρωβουλευτή, φροντίσατε μέσω του ταβερνιάρη προέδρου της Βουλής να εξαφανίσετε επιτροπή και πόρισμα, ακόμη και την απλη αναφορά τους μέσα από το site της Βουλής. Τέτοια προδοσία.

Μπορεί το χρέος να είναι επονείδιστο, αλλά πιό επονείδιστοι είσαστε εσείς.
Εσείς που για την εξουσιούλα σας πουλάτε όχι έναν λαό, αλλά και την μάνα σας ακόμα.
Και πάτε τώρα με ξένα κόλυβα να κάνετε το μνημόσυνο του χρέους.

Υποσχέσεις και μπλα μπλα απ΄τον Μπάμια θα πάρετε.
Απ' τους τοκογλύφους-"εταίρους" όμως θα πάρετε τα φρύδια του.
Αυτά που θα παπαριάσετε απ' το πολύ γλύψιμο τις επόμενες μέρες.

Όλοι εσείς που μας κυβερνάτε τα τελευταία επτά -τουλάχιστον- χρόνια, είστε επονείδιστοι, επαχθείς και προπαντός καταχρηστικοί.
Και πρέπει να σας διαγράψουμε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επονείδιστοι..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator