Στην... σοσιαλιστική κοσμάρα του

0



Αδυνατούμε να καταλάβουμε τη λογική της κυβέρνησης. Από τη μια παρατείνει μια διαπραγμάτευση η οποία έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και μήνες με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη ζημιά στη χώρα αφού πάει στις συζητήσεις με το πιστόλι στον κρόταφο.

Κι από την άλλη δείχνουν να αδιαφορούν για μια σειρά από σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και που θα μας επηρεάσουν άμεσα.

Εντάξει, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην... σοσιαλιστική κοσμάρα του και θα πάει να προσκυνήσει στην Κούβα. Κυβέρνηση υπάρχει να πάρει τις αποφάσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα; Αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση στις 5 Δεκεμβρίου να ξημερώσει μια «μαύρη» Δευτέρα για την Ευρώπη με αφορμή τις εκλογές στην Αυστρία και το δημοψήφισμα στην Ιταλία; Καταλαβαίνουν ότι αν συμβούν και τα δύο αυτά μαζί η Ελλάδα ούτε που θα ακουμπήσει στο Eurogroup και όλοι θα ασχολούνται με το πώς θα σώσουν την ΕΕ και πώς δεν θα καταρρεύσουν τα Χρηματιστήρια και το ευρώ;

Εκτός κι αν πιστεύουν ότι μέσα στη μεγάλη αναταραχή θα «τρουπώσει» το ελληνικό πρόβλημα και θα το λύσουν οι δανειστές όπως – όπως για να μη... διαλυθεί η Ευρώπη. Κούνια που τους κούναγε. Εδώ ολόκληρο Brexit και δεν προκάλεσε προβλήματα, τον Τσίπρα και την παρέα του θα φοβηθούν;

Κι ενώ ο πρωθυπουργός μας θα κάνει διακοπές στη χώρα των πούρων και του ρούμι, στην Ελλάδα η διαπραγμάτευση θα παίρνει φωτιά. Κι ενώ θα έπρεπε να έχουμε μια ενιαία γραμμή τα κυβερνητικά στελέχη δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ο Παπαδημητρίου υπουργός του... Ινστιτούτου Levy με χορηγό τον Σόρος, έλεγε ότι το ΔΝΤ πρέπει να είναι στο ελληνικό πρόγραμμα και το θέλουμε και την ίδια ώρα ο Σκουρλέτης έστελνε στον αγύριστο το Ταμείο γιατί «μπορούμε και χωρίς αυτό».

Η Αχτσιόγλου λέει ότι δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις και την ίδια στιγμή τα εφιαλτικά σενάρια για εκ περιτροπής εργασία και διαθεσιμότητα με ατομικές συμβάσεις και μισούς μισθούς, δίνουν και παίρνουν.

Ο δε Τσακαλώτος λέει ότι θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι τη Δευτέρα, όμως, οι φήμες λένε ότι πάμε σε συμφωνία - «σαλαμοποίηση». Δηλαδή μια κατ' αρχήν συμφωνία για την αξιολόγηση με αποφάσεις για σκληρά μέτρα και οι βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις για το χρέος να πάνε για αργότερα. Ένα κουβάρι δύσκολο να ξετυλιχθεί αλλά δεν πειράζει. Ο Αλέξης θα πάει στην Κούβα να πάρει τον αέρα του και γιατί όχι... να ζητήσει από τους Κουβανούς να... επενδύσουν στην Ελλάδα, μπορεί και να αγοράσουν χρέος για να σωθούμε καθαρά και σοσιαλιστικά.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, κανείς δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει και η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει τρόπους για να κλείσει την αξιολόγηση, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ και να προχωρήσει η συζήτηση για το χρέος. Τέτοια ανικανότητα δεν έχουμε ξαναδεί. Κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και μεγαλύτερη η ζημιά, όλο και σφιχτότερος ο βρόχος στο λαιμό μας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον παπά (αλήθεια που είναι εκείνη η ψυχή που πολέμησε τη διαπλοκή;).

Η Ευρώπη έχει πάρει φωτιά κι εμείς παίρνουμε το ψεκαστήρι για να τη σβήσουμε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην... σοσιαλιστική κοσμάρα του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator