ΚΙΝΗΜΑ «πυροβολεί» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ & Παυλόπουλο! «Πώς να μην αισθάνεσαι ντροπή, όταν ακούς από Αμερικανό Πρόεδρο "αποστομωτικό" Ελληνικό λόγο»

0Στα σαφή μηνύματα που έστειλε με την επίσκεψή του στη χώρα μας και όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αναφέρεται το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωσή του μια μέρα μετά την αποχώρηση του απερχόμενου προέδρου.

Όπως αναφέρει το κόμμα του Γ. Παπανδρέου «ο πολιτικός που υποδέχτηκε τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα για να εκπέμψει μήνυμα περισσότερης και όχι λιγότερης Δημοκρατίας, είναι Υπουργός Άμυνας μίας δήθεν αριστερής κυβέρνησης με ακροδεξιές συνιστώσες και Πρόεδρος ενός κόμματος, ο εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε χθες στη Βουλή, ότι θα καταψηφίσει διατάξεις μιας Κοινοτικής Οδηγίας, που αφορά την ίση μεταχείριση ανθρώπων, ανεξάρτητα από προέλευση και φιλοσοφικές αντιλήψεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που παρακάλεσε τον Πρόεδρο Ομπάμα «να μη λησμονεί τη χώρας μας», είναι από τους πρωτεργάτες μιας πολιτικής που οδήγησε τη χώρα  στην οικονομική καταστροφή».

«Πώς κανείς να μην αισθάνεται ντροπή, όταν ακούει από τον Αμερικανό Πρόεδρο, να εκφέρει «αποστομωτικό» Ελληνικό λόγο, ως απάντηση;», διερωτάται το ΚΙΝΗΜΑ για να καταλήξει: «Ας κρατήσουμε και ένα τελευταίο μήνυμα, αυτό από την ομιλία Ομπάμα, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα εξελικτικό σε ευθεία γραμμή. Για να καταλήξουμε στο «ευθύ» συμπέρασμα: Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, είναι καθημερινή υπόθεση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

«Ο εθνικισμός, ο απομονωτισμός, η περιστολή της Δημοκρατίας, η βλάβη στο περιβάλλον, ως «ρεαλιστικά προτάγματα» σε έναν κόσμο δύσκολο και περίπλοκο, δεν αποτελούν μονόδρομο, δεν δίνουν λύσεις. Ιστορικά έχει αποδειχθεί το αντίθετο. Οδήγησαν στην υπονόμευση της δημοκρατίας, στην ανάδειξη του φασισμού και την εκδήλωση οικονομικών πολέμων. Κόστισαν εκατομμύρια νεκρούς.

Περισσότερη Δημοκρατία, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του ανεξαρτήτως φυλής, σεξουαλικότητας, θρησκείας ή καταγωγής, διάκριση των εξουσιών και τήρηση της νομιμότητας από όλους, είναι η λύση. Τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά, για τα έθνη και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Αυτά ήταν τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα.

Μηνύματα, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φάρος Δημοκρατίας για κάθε προοδευτικό πολίτη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οδηγός για τον σύγχρονο προοδευτικό κόσμο.

Γιατί ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την καταπολέμηση των αδικιών και των ανισοτήτων, είναι η υποχρέωση που έχουμε ως προοδευτικοί πολίτες απέναντι στην επέλαση του εθνικιστικού λαϊκισμού και της δημαγωγίας

Είναι μηνύματα, που στα λόγια, υιοθετήθηκαν από όλους.

Αλλά και μηνύματα που υπονομεύθηκαν στην πράξη, από ορισμένους εκ των πρωταγωνιστών αυτής της επίσκεψης, εκπροσώπων του εγχώριου λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Ο πολιτικός που υποδέχτηκε τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα για να εκπέμψει μήνυμα περισσότερης και όχι λιγότερης Δημοκρατίας, είναι Υπουργός Άμυνας μίας δήθεν αριστερής κυβέρνησης με ακροδεξιές συνιστώσες και Πρόεδρος ενός κόμματος, ο εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε χθες στη Βουλή, ότι θα καταψηφίσει διατάξεις μιας Κοινοτικής Οδηγίας, που αφορά την ίση μεταχείριση ανθρώπων, ανεξάρτητα από προέλευση και φιλοσοφικές αντιλήψεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που παρακάλεσε τον Πρόεδρο Ομπάμα «να μη λησμονεί τη χώρας μας», είναι από τους πρωτεργάτες μιας πολιτικής που οδήγησε τη χώρα  στην οικονομική καταστροφή.

Πώς κανείς να μην αισθάνεται ντροπή, όταν ακούει από τον Αμερικανό Πρόεδρο, να εκφέρει «αποστομωτικό» Ελληνικό λόγο, ως απάντηση;

«Και προς την ευγένεια ακόμα των αισθημάτων μας απέναντι των άλλων, βρισκόμαστε σε αντίθεση με πολλούς, διότι τους φίλους μας επιδιώκουμε να αποκτήσουμε όχι ευεργετούμενοι από αυτούς, αλλά ευεργετούντες αυτούς.»

Γι’ αυτό, ας κρατήσουμε και ένα τελευταίο μήνυμα, αυτό από την ομιλία Ομπάμα, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα εξελικτικό σε ευθεία γραμμή.

Για να καταλήξουμε στο «ευθύ» συμπέρασμα:

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, είναι καθημερινή υπόθεση».
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΝΗΜΑ «πυροβολεί» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ & Παυλόπουλο! «Πώς να μην αισθάνεσαι ντροπή, όταν ακούς από Αμερικανό Πρόεδρο "αποστομωτικό" Ελληνικό λόγο»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator