ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Χαμός στη ΝΔ μετά τις «αποκαλύψεις» της Καθημερινής

0



Νέες αναταράξεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η επικοινωνιακή γκάφα αναφορικά με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ που δήθεν μεταφέρεται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τον Νίκο Παππά.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τον Νίκο Παππά ότι «πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας». Η σπουδή της ΝΔ να επιτεθεί στην κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων στελεχών της προς την ηγετική ομάδα, μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το οποίο ανέφερε ότι «στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής πρόκειται να μεταφερθεί η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Eπιθέσεων (CERT), που μέχρι πρότινος υπαγόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το Προεδρικό Διάταγμα (123) για τη ‘’Σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής’’, που δημοσιεύθηκε την 4η Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Όπως αποκαλύφθηκε ο νόμος της κυβέρνησης δεν μιλάει για «μεταφορά», αλλά για «συνεργασία», πράγμα που στο Μοσχάτο είτε δεν αντιλήφθηκαν, είτε σκοπίμως απέκρυψαν. Γεγονός είναι πάντως ότι για μια ακόμη φορά βάσισαν την αντιπολιτευτική ρητορική τους σε ένα ανακριβές δημοσίευμα, πιστεύοντας την -κατά τ’ άλλα έγκυρη- Καθημερινή, χωρίς όμως να μπουν στον κόπο να διαβάσουν το νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ υπέπεσαν σε μια ακόμη επικοινωνιακή γκάφα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού πολλά στελέχη του κόμματος σχολιάζουν αρνητικά την απόφαση του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει άκριτα ένα δημοσίευμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όπως λένε άλλωστε, δουλειά του κόμματος δεν είναι να ασκεί αντιπολίτευση βασιζόμενο σε δημοσιεύματα, ειδικά από τη στιγμή που είναι εύκολο να εξακριβώσει την εγκυρότητά τους.

koutipandoras
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Χαμός στη ΝΔ μετά τις «αποκαλύψεις» της Καθημερινής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator