Ξαναχτύπησε το τσιράκι του Ερντογάν

0Το τσιράκι του Ερντογάν στα Βαλκάνια, ο πράκτορας του Σουλτάνου στα βόρεια σύνορά μας. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αποφάσισε να κάνει συνήθεια τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και να παγιώσει το πολεμικό κλίμα που ήδη έχει δημιουργηθεί.

«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα. Από την άλλη όμως, είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα.

Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές. Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα.

Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν», ήταν τα λόγια του Αλβανού πρωθυπουργού.

Δηλαδή ο Ράμα απειλεί την Ελλάδα ότι πλέον οι… χαλαρές σχέσεις των δύο κρατών τέλειωσαν και οι Ελληνες θα πρέπει να ακούν υποχρεωτικά και θέματα όπως η Τσαμουριά ή η κατάσταση που επικρατεί στα χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Ο νέος… Χότζα που ονειρεύεται τον εαυτό του ως τον ηγέτη της «Μεγάλης Αλβανίας» που φτάνει μέχρι την Πρέβεζα έχει πλέον ξεφύγει. Με τις πλάτες του Ερντογάν απειλεί την Αθήνα βλέποντας ούτως ή άλλως ότι η εξωτερική μας πολιτική είναι αδύναμη. Όμως, το γεγονός και μόνο ότι λέει ξεκάθαρα ότι πλέον στα Τίρανα δεν θα υπάρχουν «βολικοί» συνομιλητές προδιαθέτει την Ελλάδα για πολύ δύσκολες σχέσεις τα επόμενα χρόνια. Η πλάκα είναι ότι απειλούν αυτοί που ουσιαστικά ζουν με τα λεφτά που έβγαλαν εκατομμύρια Αλβανοί στην Ελλάδα. Και συνεχίζουν να βγάζουν.

Όμως, η μουσουλμανοποίηση που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια με πρωταγωνιστή την Τουρκία, φαίνεται ότι εξαπλώνεται. Με χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα, με την Αλβανία και άλλες χώρες στα Βαλκάνια και με την Άγκυρα να έχει εκπονήσει ένα ευρύτερο σχέδιο δημιουργίας συνεχών προβλημάτων στο εσωτερικό της χώρας μας και κυρίως στη Θράκη.

Η περίπτωση του Έντι Ράμα είναι ιδιαίτερη καθώς φαίνεται ότι ξεκάθαρα παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας και απειλεί την Ελλάδα. Όχι τόσο με τη δύναμη που δεν έχει αλλά με τις πλάτες της Τουρκίας. Ας ελπίσουμε να ξυπνήσουν στην Αθήνα και το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει το καθήκον του. Αν δεν μπορούν οι αξιωματούχοι ας πάνε σπίτι τους.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 27, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξαναχτύπησε το τσιράκι του Ερντογάν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator