Απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης εισηγείται ο εισαγγελέας

0Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών

Να μην γίνει κατηγορία, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε βάρος τους πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προτείνει ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος εξέτασε την υπόθεση, μετά από αναίρεση που είχε γίνει από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και εισηγείται να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος η δικογραφία επέστρεψε για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄ υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση , κατά την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης εισηγείται ο εισαγγελέας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator