Μια «Αριστερά» με πετραχήλι και «γουνάκια»

0Γράφει ο Γιώργος Μασσαβέτας

Είναι καιρός να ξεχάσουμε ό,τι γνωρίζαμε ως «Αριστερά». Τώρα ένα νέο είδος ανθεί στο θερμοκήπιο ιδεών και πρακτικών που λέγεται Ελλάς. Η Αριστερά του κατεστημένου. Φάνηκε από τις δυο τελευταίες θεαματικές κινήσεις του πρωθυπουργού. Όταν δήχθηκε από την μια την ηγεσία της «νέμω κρατούσης», δηλαδή της κατεστημένης Εκκλησίας και από την άλλη την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων. Του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτή η «Αριστερά» που συνεχίζει, με αγριότερο ρυθμό, την λεηλασία μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, σε βάρος εκείνων που ζουν ακόμη και κάτω από το όριο της φτώχειας, που πετσοκόβει ακόμη και το ΕΚΑΣ ή τα επιδόματα αναπηρίας, δεν είχε κανένα δισταγμό να υποσχεθεί, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, στους ηγήτορες των ανωτάτων δικαστηρίων ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά περικοπή των δικών τους αποδοχών, που είναι ως γνωστόν οι υψηλότερες σε ολόκληρο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Απέχουσες παρασάγγας από τις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών ή των εκπαιδευτικών.

Βλέπετε, πολλά πράγματα πρόκειται να κριθούν ενώπιων των δυο ανωτάτων δικαστηρίων. Στα όποια μεμονωμένοι πολίτες και φορείς προσφεύγουν για να βρουν το δίκιο τους, ελπίζοντας ότι ισχύει πάντοτε η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου ότι «η Δικαιοσύνη είναι το οχυρό της Δημοκρατίας». Με πιο κτυπητή περίπτωση, ως προς τις πολίτικες συνέπειες της, εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας. Που καλείται να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας του νόμου με τον οποίο ο Νίκος Παππάς αγνόησε τη δικαιοδοσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις τηλεοπτικές άδειες. Και όπου παίζεται τόσο προκλητικά το πολιτικό παιγνίδι, ώστε οι δυο αντιπρόεδροι του σώματος να φτάνουν να καταγγέλλουν τον πρόεδρο για την πρωτοφανή διάλυση της συνεδρίασης.

Τώρα ο κ. Πρόεδρος έχει να πει στους απλούς συνέδρους: «Κοιτάτε τι μας έδωσε ο πρωθυπουργός»!!!

Αν όλο αυτό δεν είναι ένα σιχαμερό αλισβερίσι με το κατεστημένο μιας ισχυρής συντεχνίας, οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημα τους.

Όσο για το πόσο καλός αποδείχθηκε ο πρωθυπουργός στο μάθημα των θρησκευτικών, με προγυμναστή τον κυβερνητικό εταίρο του, Πάνο Καμμένο, αφήνω τον σχολιασμό σε κάθε αριστερό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την «δεξιά του Κυρίου», ώρα ήταν να αποκτήσουμε και την …Αριστερά Του.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
giorgis@massavetas.gr


Δημοσίευση: Νοεμβρίου 05, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια «Αριστερά» με πετραχήλι και «γουνάκια»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator