Πρωτοβουλία Πολιτών Κορίνθου: "ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ"

0Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, η μπάλα βρίσκεται στην Κυβέρνηση και με δεδομένη την πολιτική βούληση να προχωρήσει σε συνεργασία με τον Τατουλη στο ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, τα περιθώρια ανατροπής εξαντλούνται.

Το θέμα λήγει σε λίγες μέρες. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα.

Ευθύνη των Δημάρχων και της ΠΕΔ είναι:
1) Ο ΦΟΔΣΑ να αποκτήσει κανονικότητα μέσα στην εβδομάδα αν θέλουν να παρέμβουν αποφασιστικά. Οι Δήμαρχοι που αντιδρούν θα πρέπει να κινηθούν νομικά εναντίον του μελετητή ή όποιου άλλου έχει την ευθύνη του φιάσκου με την παραποιημένη ΣΜΠΕ και επισήμως να ζητήσουν να κηρυχθεί άκυρη η διαβούλευση αφού έγινε με κείμενο που παραποιεί τις αποφάσεις τους εφόσον ο ΦΟΔΣΑ είναι ο εισηγητής.
2)Να ζητήσουν μέσα στη βδομάδα συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία και να βάλλουν το θέμα ώστε να μην ψαρεύουν όλοι σε θολά νερά.

Οι συλλογικότητες και οι παρατάξεις που αντιδρούν στον προτεινόμενο σχεδιασμό μπορούμε ανά Δήμο η Νομό να οργανώσουμε συσκέψεις η άλλες δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης. Να κληθούν οι βουλευτές ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί να πάρουν θέση μέσα στα Δημ. Συμβούλια και στις συσκέψεις. Σ' αυτές τις συνθήκες κανένας δεν δικαιολογείται να το παίζει Πόντιος Πιλάτος και εννοούμε βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τα κόμματα, οι περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις ,κάθε συλλογικότητα και ενεργός πολίτης.

Να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους: τι θα κάνουν σήμερα για να μην
πληρώνουν οι πολίτες της Πελοποννήσου 100€ τον τόνο επιπλέον για 30 χρόνια για τα απορρίμματα με κεντρική διαχείριση σύμμεικτων καταργώντας κάθε ουσιαστική προσπάθεια ανακύκλωσης και καταστρέφοντας το περιβάλλον.

Όσοι σήμερα φλυαρούν μοιράζοντας ευθύνες θα απολογηθούν στους πολίτες. Οι ευθύνες υπάρχουν είναι διαχρονικές και θα επιμεριστούν στη ώρα τους.

Τώρα είναι ώρα της μάχης.

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών στον Δήμο Κορινθίων

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε:  να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail
να διαβάζετε τις αναρτήσεις μας στο blog
να ενημερώνεστε από το facebook
να μας ακολουθήσετε στο twitter
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωτοβουλία Πολιτών Κορίνθου: "ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator