Προσοχή... με τις διευρύνσεις

0



Τις τελευταίες ημέρες βγήκαν στο φως δύο παρεμβάσεις υπέρ της ΝΔ που προκάλεσαν αίσθηση. Η πρώτη ήταν του Θεόδωρου Πάγκαλου, αλήστου μνήμης αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια περιφερόμενου στα κανάλια και τα ραδιόφωνα πουλώντας τη... μιζέρια του επειδή δεν είναι στην πολιτική σκηνή. Ο Πάγκαλος λοιπόν ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι χρειάζεται ένας Εθνικός Συναγερμός υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια συμμαχία των προθύμων δηλαδή για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα.

Προφανώς κάπου σε μια ακρούλα του κάδρου θα έχει βάλει και τον εαυτό του ο συνταξιούχος πολιτικός.

Η δεύτερη παρέμβαση ήταν από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό για τις... ερωτικές του επιδόσεις Πέτρου Τατσόπουλου. Αφού δεν έχει τι να κάνει ο γνωστός συγγραφέας και μεταξύ του νέου του βιβλίου και μιας ανάρτησης στο facebook είπε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη αν έκανε καλά πράγματα, αν προχωρούσε σε ρήξεις. Προφανώς κι αυτός βάζει τον εαυτό του στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα ήθελε να δημιουργηθεί. Μια θέση βουλευτή ξανά ή ένας υπουργικός θώκος δεν θα τον χάλαγε.

Να φανταστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν κι άλλοι κεντρώοι και κεντροαριστεροί να στηρίξουν αίφνης τον Μητσοτάκη παρ' ότι μέχρι πρότινος άκουγαν ΝΔ κι έκαναν τον σταυρό τους.

Από την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Χρυσοχοϊδη, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και πολλούς άλλους. Διακαής πόθος για την... διευρυμένη ΝΔ είναι λένε και ο Βενιζέλος με τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

Τι να πούμε, άντε και μια κλήση στον... Γιώργο Παπανδρέου να ολοκληρωθεί η... πασοκική συνιστώσα της ΝΔ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι μύθος, φήμες που θέλουν να κάνουν κακό στο κόμμα. Γιατί πράγματι πρέπει να αναρωτηθούν όλοι στη ΝΔ: Πόσο καλό μπορεί να κάνει η παρέμβαση του Πάγκαλου ή του Τατσόπουλου; Πόσο μπορεί να βοηθήσει το κόμμα ένα τσούρμο Πασόκοι ή διάφοροι κεντρώοι που θέλουν να αναστηθούν ή να αναβαπτιστούν μέσω της Νέας Δημοκρατίας;

Εντάξει, στη χώρα κανείς δεν περισσεύει, ειδικά όταν γίνεται πόλεμος με τον ΣΥΡΙΖΑ και την παρηκμασμένη αλλά πάντα επικίνδυνη Αριστερά.

Όμως, ποιο είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα για τον Κυριάκο. Να πείσει το λαό ότι μπορεί να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα ή να πείσει τους διάφορους περιφερόμενους συνταξιούχους πολιτικούς που... δεν θέλουν και πολύ για να πειστούν;

Και στο κάτω – κάτω μπορεί κανείς να μιλήσει για τη δεξιά παράταξη; Όχι αυτή που όλοι φώναζαν «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» αλλά το κόμμα της αξιοκρατίας, της αξιοσύνης, των νοικοκυραίων, της τάξης και ασφάλειας, της ελεύθερης αγοράς που δίνει ευκαιρίες σε όλους αλλά που επιβραβεύει τους ικανούς και όσους έχουν θέληση για δημιουργία και ζωή κι όχι τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.

Μπορούν λοιπόν όλοι αυτοί που φλερτάρουν με τη ΝΔ (ή που η ΝΔ φλερτάρει με αυτούς) να εμφυσήσουν στο κόμμα τις αξίες και τα ιδανικά, τις ιδέες και την ενέργεια που χρειάζεται η πατρίδα για να πάει μπροστά;

Πολύ αμφιβάλλουμε γι' αυτό και είμαστε σίγουροι ότι πολύ αμφιβάλλουν και πολλοί ακόμη οι οποίοι φοβούνται πασοκοποίηση της ΝΔ. Εντάξει, είπαμε να διώξουμε τον Τσίπρα και το καραβάνι του (αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από τελειωμένους Πασόκους) αλλά όχι να φτιάξουμε ένα δεξιό καραβάνι με τα ίδια χαρακτηριστικά. Τι θα μείνει άραγε, να πάρει η ΝΔ και τον Πολάκη να αλυχτάει μπας και φοβηθεί ο εχθρός;

Πρέπει η ΝΔ να είναι πολύ προσεκτική με τις διευρύνσεις και τις συμμαχίες γιατί μπορεί το κακό να είναι πολύ μεγαλύτερο από το καλό που νομίζει ότι θα πετύχει.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσοχή... με τις διευρύνσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator