Προς ΝΔ: Ο Τσίπρας πρέπει να πέσει τώρα!

0



Σε φάση αναταράξεων βρίσκεται το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα με τα κόμματα να μην ξέρουν από που τους ήρθε με την εκλογή Τραμπ. Ήδη χθες ο Χουλιαράκης... άσκησε κριτική στο νέο πρόεδρο λέγοντας ότι οι θέσεις του για την οικονομία οδηγούν σε τέταρτο μνημόνιο και λεηλασία. Όπερ σημαίνει ότι το βλέπει να έρχεται ο υπουργός και το χρεώνει στον Τραμπ.

Παραζαλισμένη σαν κοτόπουλο είναι και η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει μια δήλωση με την οποία προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους λέγοντας με απλά λόγια «οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας».

Μαθαίνουμε όμως κάτι πιο ανησυχητικό από την αμηχανία. Ότι η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να... ρίξει τους τόνους, να χαλαρώσει την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση και να μην πολυζητά εκλογές αφήνοντας τον Τσίπρα να κυβερνήσει και το 2017 και μετά... έχει ο γαλάζιος Θεός.

Φαίνεται ότι οι τσικουδιές που ήπιε στην Κρήτη ο Κυριάκος και οι συνεργάτες του τον έχουν... παραχαλαρώσει. Δεν εξηγείται η αμήχανη και σχεδόν ουδέτερη στάση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν. Ο κόσμος έχει γυρίσει τούμπα, όλες οι σοβαρές αναλύσεις μιλούν για ανατροπή δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, για το τέλος της πολιτικής ορθότητας, για μια νέα ματιά με την οποία κόμματα, γραφειοκράτες και επιχειρηματικές νομενκλατούρες πρέπει να δουν τις ανάγκες των κοινωνιών και η ΝΔ... αγοράζει αγρό.

Λέγεται ότι υπάρχουν εισηγήσεις για «ασκήσεις ηρεμίας» μέχρι να δούμε που θα κάτσει η μπίλια με τον Τραμπ και με το ελληνικό χρέος. Αν τις επόμενες ημέρες δεν ακούσετε τον Μητσοτάκη να ζητά εκλογές και να είναι πυρ και μανία με τις επιλογές της κυβέρνησης μην ανησυχήσετε ότι έχει πάθει αφωνία. Στρατηγική επιλογή θα είναι οι χαμηλοί τόνοι και η «βελούδινη» αντιπολίτευση.

Κατά τη γνώμη μας θα πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος το οποίο ήδη συμβαίνει. Μ' αυτά και με τούτα δεν ακούμε τίποτε για τις τηλεοπτικές άδειες και τη δεινή ήττα της κυβέρνησης. Δεν ακούμε κουβέντα για το ταξιδάκι του «βερμουδιάρη» Παππά στη Βενεζουέλα και τι πήγε να κάνει εκεί με τον δικηγόρο και τους πετρελαιάδες.

Δεν ακούμε καν για τα υπόγεια κομπρεμί που κάνει ο... αντισυστημικός Τσίπρας με επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, ο Κοντομηνάς και ο Βαρδινογιάννης. Για παράδειγμα να σας αναφέρουμε το εξής: Την επόμενη εβδομάδα γίνονται εκλογές στο ΤΕΕ. Γαλάζιος ο πρόεδρος και άξιο παιδί, ο Γιώργος Στασινός. Ξέρει η ΝΔ ότι ο Σπίρτζης που χώνεται παντού έχει κατεβάσει «δικό» του υποψήφιο ο οποίος τυγχάνει να είναι και άνθρωπος του Καλογρίτσα; Ξέρει η ΝΔ ότι πάνε να ελέγξουν το ΤΕΕ από την πίσω πόρτα και να ξαναβάλουν χέρι στην Αττικής;

Επίσης, δεν έχουμε ακούσει κουβέντα από τη ΝΔ και για άλλα θέματα όπως ο χαμός που γίνεται στις τράπεζες ή οι συνεχείς προκλήσεις Τούρκων και Αλβανών. Κάτι ανακοινώσεις για την τιμή των όπλων και έτερον ουδέν.

Αν, λοιπόν, μετά από τη νίκη του Τραμπ αποφασίσουν στην Πειραιώς να χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο την αντιπολίτευση τότε θα έχουν κάνει ένα ακόμη μεγάλο λάθος. Θα δώσουν ανάσα στον Τσίπρα τώρα που είναι στριμωγμένος στη γωνία από τα δικά του λάθη αλλά και από τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Εκτός κι αν ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι την αποτυχία της μη λύσης για το χρέος δεν πρέπει να την χρεωθεί ο ίδιος ως πρωθυπουργός και αφήνει την καυτή πατάτα στον Τσίπρα. Τότε αυτό δεν είναι αντιπολίτευση αλλά είναι όπως λέει και ο λαός αλλαξο... ά.

Η έκρηξη του λαϊκισμού είναι γεγονός παντού. Έτσι νίκησε ο Τραμπ, έτσι ενδέχεται να νικήσει η Λεπέν, έτσι θα υποστεί ήττα η Μέρκελ, έτσι θα εξαφανιστεί και ο Ρέντσι. Η επικράτηση ακραίων θέσεων είναι σίγουρη όπως είναι σίγουρο και ότι δεν θα δούμε λύση στο χρέος ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Όπως επίσης δεν πρόκειται να ασχοληθούν μαζί ούτε για το προσφυγικό. Θα μας αφήσουν να βράζουμε στο ζουμί μας.

Ο Κυριάκος λοιπόν, αν δεν θέλει να την πατήσει σαν την Χίλαρι και πάει σε εκλογές κάποτε και υποστεί δεινή ήττα, πρέπει να σκληρύνει τη στάση του. Όχι με λαϊκισμούς αλλά με σταθερές και υλοποιήσιμες θέσεις και για την οικονομία και για το μεταναστευτικό και για την εξωτερική πολιτική. Δεν πρέπει να αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση, δεν πρέπει να της δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει να κάνει λάθη και να τα συγχωρεί ο κόσμος.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει και πρέπει να φύγει το συντομότερο. Ας μην εγκλωβιστούν στη Νέα Δημοκρατία σε συμβουλές τύπου «την πολιτική ορθότητα σύντροφοι, μη μας παρεξηγήσει ο λαός».

Χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δεν φτιάχνεις. Χωρίς να χτυπήσεις τον Τσίπρα σαν το χταπόδι δεν θα τον οδηγήσεις στο 10% και ακόμη παρακάτω.

Είναι θέμα SOS για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιλέξει την επιστροφή στη λογική του ώριμου φρούτου. Το μήνυμα της νίκης του Τραμπ είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που εισηγούνται ανεγκέφαλοι συμβουλάτορες.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προς ΝΔ: Ο Τσίπρας πρέπει να πέσει τώρα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator