Ο Σόρος χρηματοδοτεί (!) τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ

0



«Βόμβες» από τα WikiLeaks για τον ρόλο του κερδοσκόπου

Β ρίσκεται ο Τζορτζ Σόρος πίσω από τις διαδηλώσεις κατά της εκλογής Τραμπ; Το ρωσικό κανάλι Russia Today έφερε στο φως ντοκουμέντα που συνδέουν μία από τις οργανώσεις οι οποίες πρωτοστάτησαν στα καλέσματα διαμαρτυρίας με τον διεθνή κερδοσκόπο, αλλά και τα περίφημα e-mails του επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον Τζορτζ Ποντέστα, που διέρρευσαν μέσω των WikiLeaks.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση MoveOn.org, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από τον Σόρος και τη σύζυγό του Σούζαν Βέμπερ με τουλάχιστον 1.460.000 δολάρια, εξέδωσε την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την εκλογή Τραμπ, ανακοίνωση που ανέφερε: «Εκατοντάδες Αμερικανοί, δεκάδες οργανώσεις να συγκεντρωθούν ειρηνικά έξω από τον Λευκό Οίκο και σε πόλεις σε όλη την επικράτεια, και να λάβουν συνεχιζόμενη στάση κατά του μισογυνισμού, του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας» (που θεωρείται πως εκπροσωπεί η εκλογή Τραμπ).

Οι συγκεντρώσεις

Πόσο «αυθόρμητες» είναι, λοιπόν, τέτοιες συγκεντρώσεις, τουλάχιστον από μερίδα διοργανωτών και συμμετεχόντων; Το Russia Today επικαλείται ένα από τα e-mails του Ποντέστα με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2007, το οποίο είχε σταλεί από τη δεξαμενή σκέψης του Center for American Progress προς τους Τζορτζ και Τζόναθαν Σόρος, τους αδελφούς Λιούις, το ζεύγος Σάντλερ και άλλους Δημοκρατικούς χρηματοδότες, με κοινοποίηση στην οργάνωση MoveOn.org.

Στο μήνυμα -που αναφερόταν στις προεδρικές εκλογές του 2008- καλούσε τους χρηματοδότες σε «καλύτερο έλεγχο του δημόσιου διαλόγου και του πλαισίου των εκλογών» μέσω οργάνωσης της «βάσης» (grassroots), οργανώσεων προάσπισης δικαιωμάτων, οργανώσεων νέων, των δικτύων και της μπλογκόσφαιρας. Την ίδια ώρα, μεταξύ των διαδηλωτών γεννήθηκε ένα πρωτότυπο κίνημα, το «κίνημα της παραμάνας», στο πλαίσιο του οποίου φορούν στο πέτο τους μία ή περισσότερες παραμάνες για να διαβιβάσουν... μήνυμα υποστήριξης στις μειονότητες.

Το βράδυ της Παρασκευής τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής σε πορεία στη γέφυρα Μάντιστον του Πόρτλαντ, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις πορείες που έγιναν στην Ιντιανάπολις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με πορείες από τη Νέα Υόρκη ως το Σικάγο και το Λος Αντζελες.

Μ. Λεπέν: Ήρθε και η ώρα της Γαλλίας

Τον δρόμο για μια «πολιτική επανάσταση» στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας άνοιξε η νίκη του Ντόναλντaυ Μαρίν Λεπέν, λέγοντας ότι η επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου «έκανε δυνατό αυτό που έως τώρα παρουσιαζόταν ως απίθανο», ενώ επέμεινε στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου, που βασίζεται σε «κινήματα αφιερωμένα στο έθνος», με στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στη Μόσχα. «Αν μπορώ να κάνω έναν παραλληλισμό με τη Γαλλία, τότε, ναι, θα ήθελα και στη Γαλλία ο λαός να αναποδογυρίσει το τραπέζι» είπε ακόμη η Λεπέν.

Χίλαρι: Της φταίει για την ήττα το FBI

Τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ κατηγόρησε για την ήττα της στις προεδρικές εκλογές η Χίλαρι Κλίντον, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το Σάββατο με τους μεγαλύτερους χορηγούς της προεκλογικής εκστρατείας της!
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στο Reuters πηγές, η Κλίντον ισχυρίστηκε ότι ο Κόμεϊ ευθύνεται για την ήττα της, γιατί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές αποφάσισε να στείλει επιστολή στο Κογκρέσο στην οποία ανακοίνωνε ότι θα άνοιγε εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης με τα e-mails της. Μία εβδομάδα αργότερα, ο ίδιος ο Κόμεϊ ανακοίνωσε πάντως ότι τελικά δεν θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις στην πολιτικό. Παρ' όλα αυτά, η πολιτική ζημιά είχε γίνει.

«Ούτε σεντ από τον μισθό μου»

Τελικά, δεν θα δεχτεί τον προεδρικό μισθό του ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως είχε προαναγγείλει προεκλογικά το 2015. Είναι άλλωστε ο πλουσιότερος άνθρωπος που κάθεται στο οβάλ γραφείο, με περιουσία 3,7 δισ. δολάρια, τη στιγμή που ο μισθός του προέδρου (τον οποίο δεν είχε δεχτεί ούτε ο Μπαράκ Ομπάμα) ανέρχεται σε 400.000 δολάρια τον χρόνο, 50.000 για προσωπικά έξοδα, 100.000 αποζημίωση για ταξίδια και 19.000 δολάρια για «διασκέδαση».
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «New York Times» αναφέρει πως προτιμά να κοιμάται στον πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, αφήνοντας ερωτήματα για τη μετακόμιση της προεδρικής οικογένειας στον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Σόρος χρηματοδοτεί (!) τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator