Τι ρόλο παίζει το κάθε όχημα στην αυτοκινητοπομπή του Ομπάμα

0Η «γάτα», το «δόλωμα», το όχημα των πρακτόρων και το αυτοκίνητο με το περίεργο σχήμα

Οι Αθηναίοι που έτυχε να δουν αυτές τις μέρες την αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα, θα έπρεπε να περιμένουν κάμποση ώρα μέχρι να περάσει και το τελευταίο όχημα!

Αυτό γιατί, η προεδρική αυτοκινητοπομπή, ή αλλιώς το «πακέτο» όπως κωδικά ονομάζεται, μπορεί να περιλαμβάνει δεκάδες οχήματα, με το πρώτο εξ αυτών να προηγείται σε απόσταση 5 λεπτών από την υπόλοιπη πομπή!

Αν και τα οχήματα που αποτελούν την προεδρική αυτοκινητοπομπή ενδέχεται κάθε φορά να διαφέρουν ανάλογα και με τις ενδεχόμενες απειλές που η μυστική υπηρεσία θεωρεί ότι υπάρχουν, εντούτοις ορισμένα οχήματα εμφανίζονται κάθε φορά που ο πρόεδρος μετακινείται.Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τίποτα δεν υποχρεώνει τον πρόεδρο να επιβαίνει στο ειδικά σχεδιασμένο για τον ίδιο όχημα, στη μέση της αυτοκινητοπομπής. Ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην αυτοκινητοπομπή ή ακόμη και στο ελικόπτερο που ορισμένες φορές πετάει από πάνω, όπως αναφέρει άλλωστε το The Atlantic.

Το περιοδικό έχει επιχειρεί να παρουσιάσει αναλυτικά τα οχήματα που συγκροτούν την προεδρική αυτοκινητοπομπή, με την υποσημείωση ότι οι πληροφορίες προήλθαν από δημόσια δεδομένα και χρόνια παρατήρησης των προεδρικών μετακινήσεων κι όχι από πληροφορίες που παρείχαν μυστικές υπηρεσίες, αφού βέβαια η ακριβής περιγραφή παραμένει ένα απόρρητο μυστικό για λόγους ασφαλείας.Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα οχήματα:

Πρώτη θέση το route car. Κινείται σε απόσταση 5 λεπτών από την υπόλοιπη πομπή και διασφαλίζει ότι ο δρόμος είναι «καθαρός».

Δεύτερο το pilot car. Προπορεύεται 1 λεπτό από την πομπή και επιβεβαιώνει ότι ο δρόμος είναι όντως ασφαλής.

Ακολουθεί το lead car που ουσιαστικά ηγείται της διαδρομής.Στις δύο επόμενες θέσεις βρίσκονται οι δίδυμες λιμουζίνες Cadillac. Η μία είναι το «Beast» το όχημα-φρούριο στο οποίο επιβαίνει ο αμερικανός πρόεδρος και η άλλη το «spare», το αυτοκίνητο-«δόλωμα». Προκειμένου να μην γνωρίζει κανείς σε ποιο όχημα βρίσκεται ο πρόεδρος, άλλοτε το αυτοκίνητο-«δόλωμα» προπορεύεται του «stagecoach» (το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει ο πρόεδρος) κι άλλοτε το ακολουθεί.Αμέσως μετά ακολουθεί το «halfback», το SUV των μυστικών υπηρεσιών.

Έβδομο είναι το αυτοκίνητο με το σύστημα ηλεκτρονικής προστασίας, με απόρρητη κωδική ονομασία.

Τα δύο επόμενα είναι τα «control» και «support» οχήματα, στα οποία επιβαίνουν γιατροί και στρατιωτικοί.Δέκατο στη σειρά κι ίσως ένα από τα σημαντικότερα οχήματα της αυτοκινητοπομπής, το «cat», στο οποίο βρίσκεται η ομάδα των ειδικών δυνάμεων με την ονομασία «Hawkeye Renegade».

Στην 11η θέση της πομπής, βρίσκεται το «id car». Χρησιμοποιείται από πράκτορες οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις μυστικές υπηρεσίες και την ομάδα δράσης.

Ακολουθεί το όχημα με το χαρακτηριστικό σχήμα που είδαμε και στους ελληνικούς δρόμους, το κωδικό όνομα του οποίου είναι απόρρητο. Είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αισθητήρες για τον εντοπισμό χημικών, βιολογικών και ραδιενεργών απειλών. Επιπλέον, λειτουργεί και για άλλες απόρρητες δράσεις.Στη συνέχεια βρίσκονται βαν με δημοσιογράφους οι οποίοι συνοδεύουν τον πρόεδρο.

Ακολούθως, έρχεται το «roadrunner», το βαν του Γραφείου Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, το οποίο διασφαλίζει την ασφαλή επικοινωνία του προέδρου και των υπόλοιπων οχημάτων της αυτοκινητοπομπής με τον έξω κόσμο.

Στο τέλος ακολουθεί ασθενοφόρο.Πηγή: newsbeast.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι ρόλο παίζει το κάθε όχημα στην αυτοκινητοπομπή του Ομπάμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator