Πρωτοφανής σύμπλευση Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους

0Απροσδιόριστης δυναμικής εξελίξεις προκαλούνται στο εσωτερικό της Τουρκίας.Ο Ταγίπ Ερντογάν μεθοδεύει σύμπλευση με τους Γκρίζους Λύκους και δημοψήφισμα στο τέλος του χρόνου..
για τις σχέσεις με την Ε.Ε ,όπως είπε τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε εκδήλωση παρουσία του Πρωθυπουργού  Μπιν Αλί Γκιλντιρίμ και μελών της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε στην Ε.Ε και ευρύτερα στη Δύση λέγοντας « δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλουν τα σχέδια τους στην περιοχή».

Υπομονή μέχρι το τέλος του έτους και μετά δημοψήφισμα

"Με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνω να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του έτους. Στο τέλος του έτους να πάμε στον λαό"

« Η ανακήρυξη του ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση δεν είναι αρκετή. Πρώτα να καθαρίσετε τους εκπρόσωπους της οργάνωσης. Παντού τριγυρνούν οι εκπρόσωποι της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Την στιγμή που παρέχετε κάθε είδους υποστήριξη στους τρομοκράτες, πως είναι δυνατόν να κάνετε λόγο για το ενδεχόμενο της διακοπής των διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ε.Ε.; Καθυστερήσατε. Να λάβετε αμέσως την απόφαση σας. Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι εδώ. Οι υπουργοί είναι εδώ. Με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνω να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του έτους. Στο τέλος του έτους να πάμε στον λαό. Η Αγγλία το έπραξε. Ζήτησε την γνώμη του λαού».

Πρωτοφανή σύμπλευση με τους Γκρίζους  Λύκους  αποκαλύπτει η Καθημερινή

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή   ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και η κυβέρνηση του Μπιν Αλί Γιλντιρίμ έρχονται σε συμφωνία με το Κίνημα των Γκρίζων Λύκων για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Πηγή από το εσωτερικό του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) ενημέρωνε το βράδυ της Κυριακής την Καθημερινή  ότι η τελική συμφωνία Προεδρικού Μεγάρου-Γκρίζων Λύκων, αν και εφόσον έρθει κατά τις επόμενες εβδομάδες, θα αφορά εκτός από το εσωτερικό πολιτικό πεδίο και την τουρκική εξωτερική πολιτική.

«Στο παρελθόν, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, οι κυβερνήσεις του ΑΚΡ έπραξαν ορισμένα σημαντικά λάθη», τονίζει στην εφημερίδα μας, πηγή που διατηρεί συνεργασία με την ηγεσία του ΜΗΡ.

Η ίδια πηγή προσθέτει τα εξής: «Στο Κουρδικό Ζήτημα, το ΑΚΡ έφτασε στο σημείο να διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες. Στο ζήτημα του Γκιουλέν, το ΑΚΡ γύρισε την πλάτη του στον ένδοξο τουρκικό στρατό και αναζήτησε την συνεργασία των τρομοκρατών που λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές από την CIA και  άλλες μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού.

Δόξα τον Αλλάχ αυτά τα λάθη ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο Πρόεδρος της χώρας και το κυβερνών κόμμα έχει κατανοήσει την σοβαρότητα της όλης κατάστασης. Το σοκ της 15ης Ιουλίου βοήθησε την κυβέρνηση να κατανοήσει τις πραγματικότητες και να εστιάσει στην χάραξη μιας εθνικής πολιτικής γραμμής σε διάφορα μέτωπα».

Η καλά ενημερωμένη πηγή μας επιμένει ότι η νέα συνεργασία του εθνικιστικού κινήματος με το τουρκικό Προεδρικό έχει ως σημείο έναρξης την αλλαγή των πολιτικών και των επιλογών της κυβέρνησης μετά την νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Στο εσωτερικό πεδίο, η τουρκική κυβέρνηση στην νέα περίοδο αναζητά την υποστήριξη των εθνικιστών για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και να αναδιοργανώσει το τουρκικό κράτος. Η πηγή μας τονίζει το εξής: «Το νέο προεδρικό σύστημα της Τουρκίας θα έχει τουρκικό χαρακτήρα. Θα διατηρεί τον ενιαίο χαρακτήρα του τουρκικού κράτους. Θα θέτει τέλος στις αναζητήσεις για αυτονόμηση εκ μέρους των τρομοκρατών».

Ο αντίκτυπος στην εξωτερική πολιτική

Οι πηγές μας από το εσωτερικό του ΜΗΡ, μας επισημαίνουν ότι η νέα προσέγγιση Ερντογάν-Γκρίζων Λύκων συμπεριλαμβάνει και την εξωτερική πολιτική.

Πηγή που στο παρελθόν έχει ανήκε στο κατεστημένο ασφάλειας της Τουρκίας τονίζει: «Στο Κυπριακό, στα Ελληνοκυπριακά, στο ζήτημα της δήθεν Αρμενικής Γενοκτονίας και στις κρίσεις της Συρίας και του Ιράκ, αυτό που επισημαίνει ο Πρόεδρός μας κ. Ερντογάν είναι ξεκάθαρο. Ο Πρόεδρος υπόσχεται την αυστηρή τήρηση «εθνικής γραμμής», η οποία θα περιορίζει τις ελληνικές διεκδικήσεις σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο».

Σύμφωνα με την πηγή μας, η νέα επιλογή του κ. Ερντογάν δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως σημάδι αδιαλλαξίας. Αντιθέτως, μέσα από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των «Τούρκων» σε Ιράκ, Συρία, Κύπρο και Δυτική Θράκη, η Τουρκία επαναφέρει στο προσκήνιο την γνωστή ρήση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, «ειρήνη στην πατρίδα ειρήνη στον κόσμο» και υπενθυμίζει στους γείτονες ότι η επίλυση των προβλημάτων είναι εφικτή αρκεί η άλλη πλευρά να λάβει επιτέλους υπόψη της τις ευαισθησίες της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι επιβεβαιώνουν

Εν τω μεταξύ, τα όσα ισχυρίζονται οι Γκρίζοι Λύκοι και οι κύκλοι του ΜΗΡ επιβεβαιώνονται και από κουρδικές πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά και με μεγάλο προβληματισμό τους νέους ελιγμούς της Άγκυρας στο Κουρδικό Ζήτημα.

Κουρδική πηγή που έχει λάβει μέρος στο παρελθόν στις διαπραγματεύσεις της κουρδικής πλευράς με την τουρκική κυβέρνηση, διευκρινίζει ότι τα ανώτατα κλιμάκια του κουρδικού κινήματος διαθέτουν πληροφορίες που δείχνουν ότι σε κρίσιμα «εθνικά ζητήματα», το Προεδρικό Μέγαρο έχει δώσει σημαντικές υποσχέσεις στο ΜΗΡ.

Πηγή : thetoc.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 15, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωτοφανής σύμπλευση Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator