Το καραβάνι προχωρά…

0Ανασχηματισμός. Πέταξε ορισμένους καμηλιέρηδες στα σκυλιά ο Τσίπρας, ανέβασε στη ράχη ημών των υποζυγίων ορισμένους άλλους και το καραβάνι συνέχισε την πορεία του όλο και πιο βαθειά στην έρημο. Με καρότο μπροστά από τις καμήλες τη διευθέτηση του χρέους, τα έρμα τα ζωντανά χώνονται όλο και πιο βαθειά στην έρημο, ακολουθώντας έναν οδικό χάρτη προς την τελική εξάντληση. Καθ’ οδόν προς μιαν όαση (τη διευθέτηση του χρέους) που δεν είναι παρά έναν αντικατοπτρισμός, οι καμήλες προχωρούν από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, χάνονται μία - μία, ενώ όλο και πιο πολλοί καμηλιέρηδες ανεβαίνουν πάνω τους, για να τις οδηγήσουν πιο σωστά, λέει, από τους προηγούμενους, φορτώνοντας στη πραγματικότητα τα δυστυχή ζώα με ακόμα περισσότερο βάρος.

Το νέο πουλαίν της κυβέρνησης. Ο κ. Δ. Παπαδημητρίου, σύζυγος της επίσης υπουργού κυρίας Αντωνοπούλου, νέος Υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας. Επικεφαλής του Ινστιτούτου Λεβί, στο κλίμα ακραίων σιωνιστικών κύκλων, στο κλίμα Σόρος, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση μιας κυβέρνησης που έχει πουλήσει την ψυχή όσων έλεγε στον διάολο. Εκεί όπου ο άφιλος Τσίπρας έστειλε και τον κ. Φίλη, χάριν των ακροδεξιών δυνάμεων μέσα στην εκκλησία. Και ο μεν Φίλης στα σκυλιά, αλλά το καραβάνι προχωρά.

Στα σκυλιά και το έρμο το Τρύφων. Αποδιοπομπαίος τράγος αυτός. Τον πέταξαν τα τσακάλια στα σκυλιά, καθώς αιώνες τώρα συνηθίζεται για τους εθελοντές αχρείους. Φέτες έκοβες τον κόσμο, Τρύφων; Τώρα;

Το ίδιο και ο κ. Κατρούγκαλος. Φορτώθηκε πολύ ψέμα και πολύ έγκλημα. Δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το ίδιο αποτελεσματικός. Τον πάρκαρε λοιπόν κάπου ήσυχα ο Τσίπρας, για να τον ξεφορτωθεί χωρίς θόρυβο αργότερα. Και τώρα, Κατρούγκαλε, που για λίγους μήνες υπουργιλίκι πέταξες τη ζωή σου στα σκυλιά, πως νιώθεις; Χαρά για τη διάδοχό σου (και πρώην βοηθό σου)! Είμαι βέβαιος. Αυτό κι αν είναι πουλαίν! Θα διατάσσει θρήνο η Τρόικα και θα υπογράφει από κάτω το καλό αυτό κακό γατάκι με την πατουσίτσα του. Η κυρία Έφη Αχτσίογλου. Για να ολοκληρωθεί το πογκρόμ των συντάξεων και η εξαέρωση των συνταξιούχων. Για να τρώνε τα σκυλιά τους μισθούς και τους ανθρώπους, καθώς το καραβάνι θα προχωρά προς την υποσαχάρια Ελλάδα, με νοσοκομεία Ζιμπάμπουε και σκλάβους για πούλημα – ξέρουν απ’ αυτά Σταθάκης και Πιτσιόρλας. Καθώς και όσοι παρέμειναν σταθεροί στις επιτυχίες τους, όπως ο Πολάκης και αμείφθηκαν για αυτό. Τώρα, όποια κουφάλα κουνηθεί και δεν πεθάνει ήσυχα, έξι μέτρα κάτω απ’ τη γη!

Ο νέος υπουργός Παιδείας, κ. Κωνστ. Γαβρόγλου, είναι ταυτοχρόνως, ή ήταν έως τώρα, και στο Ίδρυμα Λάτση. Προφανώς είναι πραγματογνώμων στην κατάτμηση αγροτεμαχίων (Ελληνικό) κατά μερίδια και μερίδες.

Δυστυχώς, παρ’ ότι απ’ την κυβέρνηση ξεπετάχθηκαν δύο πασοκογενείς, δεν μπήκαν νέοι. Νέους πασοκογενείς φιλοδοξεί να έχει ο Τσίπρας, προσεταιριζόμενος το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση «ευρέως πλέγματος» (και «Σιδερένιας Φτέρνας»).

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γαζήδες του Τσίπρα. (σ.σ.: γαζής, ο Τούρκος αντίστοιχος των ιπποτών της Δύσης. Ένα είδος σπαχή και ευγενικά αφοσιωμένου πολεμιστή του Ισλάμ). Όπως ο ταλαντούχος κ. Παππάς και οι αναβαθμισμένοι Τζανακόπουλος, Λιάκος και Χαρίτσης.

Αν ο κ. Κρέτσος απέδειξε ότι είναι βλάξ (ζητώντας από τα Γραφεία Τύπου πρεσβειών στο εξωτερικό να «αξιοποιήσουν» άρθρα του εναντίον της αντιπολίτευσης), οι υπόλοιποι γαζήδες φαίνεται να διαθέτουν το αλάθητο το Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, της Αμερικανικής Πρεσβείας, της Κομαντατούρ Βερολίνου, του Ινστιτούτου Λεβί κι όλων όσων χρειάζεται σήμερα ένας «αριστερός» για να είναι ανδρείκελο της Τρόικας.

Έχει δίκιο ο Τσίπρας. Το καραβάνι προχωρά. Και καθ’ οδόν χάνεται κόσμος και κοσμάκης – τα σκυλιά δεν γαβγίζουν πια, τρώνε. Και το καραβάνι προχωρά – προς τα που; Που νομίζουν ότι θα φθάσουν οι γαζήδες που το οδηγούν; Εκεί που έφθασε ο κ. Κατρούγκαλος και το Τρύφων. Όταν θα τα έχουν πουλήσει όλα, θα πουλήσουν τους ίδιους για έναν παρά τα αφεντικά τους. Αν τα ανδρείκελα αυτά είναι τυχερά, θα αφεθούν να ξεχασθούν. Αν όχι, θα δοθούν βορά στις ανθρωποφαγικές διαθέσεις των επιγόνων τους.
Και δεν θα παίξει βλέφαρο.

Το δείγμα γραφής του ήθους αυτής της κυβέρνησης έχει δοθεί από καιρό. Αυτήν τη φορά το έδωσε ο κ. Σκουρλέτης. Με ένα υπουργείο, ξεχνιέται (και η επαναστατική ρητορική και οι κούφιες κουβέντες). Φαύλες κι αυτές…

Στάθης
Πηγή enikos
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το καραβάνι προχωρά…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator