Βερναρδάκης: Δε θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις ούτε μισθών, ούτε συντάξεων

0


Τρόπους για οικονομική ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μλώντας στον ραδιοσταθμό "Real fm"...

«Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις ούτε μισθών, ούτε συντάξεων αυτό είναι βέβαιο. Αντιθέτως, εξετάζονται τρόποι να υπάρξει μία ενίσχυση εισοδηματική των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση και τα έσοδα έχουν πάει καλά, έχουμε πλέον μία υπεραπόδοση των στόχων και μπορεί η κυβέρνηση μεθοδικά και σχεδιασμένα να ξεκινήσει μία μικρή συστηματική αναδιανομή εισοδήματος γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» και προσέθεσε: «Το γενικότερο πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής είναι να ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, να υπάρξει μία σοβαρή ρύθμιση του χρέους και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα έχει πάντοτε ως πρώτο στόχο μία γενναία αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των χαμηλόμισθων».
Ερωτηθείς για το πότε θα κλείσει η συμφωνία ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία στις 24 Νοεμβρίου».

Τέλος, αναφρόμενος στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι θα υπάρξει μια συνέχεια στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι ισχύει η θέση των ΗΠΑ ότι πρέπει να υπάρξει μια δέσμευση για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βερναρδάκης: Δε θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις ούτε μισθών, ούτε συντάξεων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator