ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

0




Ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμαρχος κ. Πνευματικός τους τελευταίους μήνες έχει αδρανήσει εντελώς στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ενδεικτικά, δεν προχωρά τον διαγωνισμό για την μονάδα κομποστοποίησης, μετά τους «αυτοματισμούς» και τις μεγαλοστομίες εκείνης της περιόδου, ούτε υλοποιεί την απόφαση του ΔΣ για σύγκλιση συζήτησης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την εξέταση των όρων, μετά την άγονο, πρώτο διαγωνισμό. Είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω κυβίστησης, η Δημοτική Αρχή αμελεί ακόμα και τις τυπικές της υποχρεώσεις ως προς το θέμα της στήριξης του δικού της Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης που ομόφωνα έχουμε ψηφίσει στο Δημ. Συμβούλιο.

Ενώ ένα μήνα πριν, καταγγέλλει το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ πως αλλοίωσε την ομόφωνη απόφαση των μελών του στο θέμα του Περιφερειακού Σχεδίου, δεν κάνει τίποτα νομικά ο ίδιος και σε συνεργασία με τους άλλους Δήμαρχους που «αντιδρούν» , όταν ο Φορέας καταθέτει την αλλοιωμένη αυτή πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προς έγκριση. Ούτε καν όταν η πρόταση αυτή βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση, παρόλο που είναι η μη διορθωμένη ΣΜΠΕ. Κι αν έχει κάνει κάτι, γιατί δεν το δημοσιοποιεί, ώστε να ζητήσει και την συμμετοχή – στήριξη – κινητοποίηση των πολιτών σε ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Ενώ το Σάββατο 12/11/16 η δημόσια διαβούλευση που κάνει ο ΦΟΔΣΑ λήγει, δεν κάνει ούτε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε η δημόσια διαφωνία του με το σχέδιο που κατατίθεται να γίνει θέση του Δήμου μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, υποθέτουμε δε πως ο Δήμος μας δεν θα έπαιρνε καν θέση στην διαβούλευση αυτή, άγνωστο για ποιον λόγο. Στο τελευταίο ΔΣ σε ερώτηση προ ημερήσιας διάταξης της Πρωτοβουλίας για το θέμα, ο Δήμαρχος απαξίωσε να μας απαντήσει για τις ως τώρα αλλά και για τις μελλοντικές του ενέργειες στο θέμα.

Για τους παραπάνω λόγους η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών κατέθεσε την Δευτέρα 7/11/16 εγγράφως στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα για συζήτηση της ΣΜΠΕ του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Με χαρά είδαμε μέσα σε λίγες ώρες, την απόφαση του Προεδρείου για τακτική συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την συζήτηση αυτή, έστω και μια ημέρα πριν την λήξη της διαβούλευσης. Θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε την στάση των υπόλοιπων παρατάξεων στο θέμα.

Εμείς παραμένουμε αταλάντευτοι στην άποψή μας για αποκεντρωμένη διαχείριση με ευθύνη του Δήμου, με διαλογή στην πηγή, ανάκτηση και ελαχιστοποίηση του υπολείμματος, τη μόνη διαχείριση που είναι οικονομική, φιλική στον πολίτη και το περιβάλλον. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας εντός και εκτός ΔΣ και καλούμε τους πολίτες σε ετοιμότητα, ενόψει της συζήτησης της ΣΜΠΕ αλλά και του ΠΕΣΔΑ στην Περιφέρεια.

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator