Δυνατά και Κομμουνιστικά

0



Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ ενοχλημένος που στην Ελλάδα έχουμε ακόμα Δημοκρατία και όχι Κομμουνισμό προέτρεψε αγανακτισμένος τον ελεύθερο επαγγελματία που τόλμησε να τον ενοχλήσει στο γραφείο του να σηκωθεί και να πάει στην Βουλγαρία εάν δεν του αρέσει το υπάρχον καθεστώς. Αυτήν την προτροπή του Διοικητή την έλαβε τοις μετρητοίς η Γιάννα Αγγελοπούλου σύμφωνα με ρεπορτάζ στο bankingnews.gr και πήρε μαζί της και την οικογένειά της για άλλα, χαμηλότερης φορολογικής κλίμακας, μέρη. Οι προλετάριοι άλλωστε δεν έχουνε πατρίδα.

Η κ. Αγγελοπούλου θα πρέπει να αισθάνεται στενοχωρημένη αφού το 2015 σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τάχθηκε «υπέρ της αλλαγής». Απορίας άξιον βέβαια είναι το ποιος είναι πιο στενοχωρημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ: οι υποστηρικτές του που δεν έχει εφαρμόσει πλήρως τον κομμουνισμό που τους υποσχέθηκε, οι επιχειρηματίες που τον στήριξαν φανερά, τα κανάλια που τον ανέδειξαν και μετά τα έκλεισε ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πίστεψαν ότι θα τους μειώσει τους φόρους ενώ τελικά τους αύξησε;

Ας μην είμαστε βέβαια και τόσο απαισιόδοξοι διότι όπως έλεγε ο σύντροφος Λένιν όσο υπάρχει το κράτος δεν υπάρχει ελευθερία. Το όνειρο της κομμουνιστικοποίησης της Ελλάδας δεν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μπορεί οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν υποστεί κάποιες ήττες στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά στο ζήτημα της ακίνητης περιουσίας είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν το Σοσιαλιστικό όραμα.

Στο πλαίσιο αυτό, μάς διευκόλυναν να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στο κράτος πατερούλη και έτσι όσοι υπήκοοι δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τον φόρο κληρονομιάς, τούδε και στο εξής θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταβιβάσουμε απευθείας το ακίνητό μας στο Δημόσιο. Με μία μικρή επιφύλαξη: να μην διαθέτουμε αποδεδειγμένα μετρητά. Τώρα, το ποιος αποδεδειγμένα έχει ή όχι τα μετρητά αυτά, δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να το κρίνουμε. Θα το κρίνει καλύτερα από εμάς, για εμάς, ο έπαρχος του ελληνικού Σοβιέτ. Εάν δε το δημόσιό μας αποφασίσει να κατάσχει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες αγγίζουν τα 120 δις. Ευρώ, το μεγαλύτερο κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας θα περιέλθει στα στοργικά χέρια του κράτους.

Στο μέτωπο της φορολογίας τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα αφού υπήρξε αύξηση σε όλους τους τομείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς μεγάλο κράτος συντρέχει ο κίνδυνος να εξοκείλουμε στον καπιταλισμό. Για αυτόν τον λόγο εκρίθη και απολύτως επιτυχής από την κυβέρνηση η αύξηση του ΦΠΑ από το 6% στο 13% στην διαμονή, από το 13% στο 24% στην εστίαση, η αύξηση του φόρου μερισμάτων, του φόρου επί των κερδών, η άνοδος του ΦΠΑ στα νησιά, η αύξηση των φόρων αλληλεγγύης και η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%. Η αύξηση των εσόδων στην Κύπρο κατά 15% επέκεινα της μείωσης των φόρων και η ανάπτυξη στην Ιρλανδία κατά 26,3% κρίνεται ατελέσφορος αφού ιδίως στην Ιρλανδία αυτό οφείλεται στην εκτίναξη του αριθμού των ξένων εταιρειών, κυρίως αμερικανικών, που μετέφεραν εκεί την φορολογική τους έδρα ελέω χαμηλής φορολογίας. Και ως γνωστόν οι Αμερικανοί είναι «φονιάδες των λαών» και η Ελλάδα ποτέ δεν θα καταδεχθεί να γίνει προτεκτοράτο.

Τέλος, στα κοινωνικά ζητήματα η κομμουνιστική στροφή κρίνεται απολύτως επιτυχημένη αφού από τα βιβλία της ιστορίας στο σχολείο εξαλείφθηκε οτιδήποτε εθνικιστικό όπως η ασήμαντη πορεία του ιμπεριαλιστή «μέγα» Αλέξανδρου, η εκκλησία θα καταλάβει αργά ή γρήγορα ότι αποτελεί το όπιο του λαού από το οποίο η κυβέρνηση θα αναλάβει τον ρόλο του κέντρου απεξάρτησης και η μαζική νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη δικαιώματα θα καταστεί σταδιακά εφικτή όταν σιγήσουν οι αντιδραστικές ρατσιστικές φωνές σαν αυτές των γονέων του Ωραιοκάστρου. Μπορεί η πραγματικότητα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι ζοφερή αλλά όπως συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι κομμουνιστές «τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δυνατά και Κομμουνιστικά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator