Τι είναι η Black Friday που έρχεται και στην Ελλάδα;

0Κάθε χρόνο, την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής γιορτάζουν τη Γιορτή των Ευχαριστιών. Η αμέσως επόμενη ημέρα είναι η Black Friday.

Η ημέρα μετά τη Γιορτή των Ευχαριστιών υπήρξε ημέρα εκπτώσεων και αυξημένης αγοραστικής κίνησης ήδη από το 1930, και θεωρείται η έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Δεν αποτελεί επίσημη αργία, όμως σε ορισμένες πολιτείες, όπως στην California, δίνεται άδεια στους εργαζομένους στην τοπική κυβέρνηση εκείνη την ημέρα.

Είναι συχνό φαινόμενο αυτή την ημέρα να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι από τα χαράματα έξω από πολυκαταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες, και να προσπαθούν να μπουν όσο γίνεται νωρίτερα, για να προλάβουν τις προσφορές.

Μάλιστα, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις τραυματισμών, ή ακόμα και θανάτων. H ιστοσελίδα blackfridaydeathcount.com έχει καταγράψει 7 θανάτους και σχεδόν 100 τραυματισμούς από το 2006 μέχρι το 2014, στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι είναι η Black Friday που έρχεται και στην Ελλάδα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator