Αποκάλυψη μεγατόνων από το ΔΝΤ: Συζητάμε νέο μνημόνιο με την Ελλάδα - BINTEO

0Το ΔΝΤ αποκάλυψε ότι διεξάγει παράλληλες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει σε αυτό ή βιώσιμο χρέος ή ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει την απόφαση του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος μέσα στον Δεκέμβριο.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, συνέδεσε τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης με την Έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Δημοσίου Χρέους η οποία θα υποβληθεί τον Δεκέμβριο στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μαζί με τα συμπεράσματα του πρόσφατου ελέγχου που διενήργησε το ΔΝΤ στο πλαίσιο του αρθ.4, τα οποία αφορούν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.

«Υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό η σχετική απόφαση να ληφθεί εντός του Δεκεμβρίου», επισήμανε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ράις τα στελέχη του Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα, μετέχοντας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πάντως ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει είτε την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, είτε την υιοθέτηση ενός ακόμη πιο φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Οπως διευκρίνισε, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί στο παρόν πρόγραμμα του ΕSM δεν είναι συμβατοί με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Επανέλαβε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ προϋποθέτει ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, το οποίο θα συνοδεύεται από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.

Χαρακτηριστικά, για το φάσμα των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί το ΔΝΤ να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ο Τζέρι Ράις ανέφερε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο καθώς το έλλειμμα του ετησίως αγγίζει το 11% του ΑΕΠ, έναντι 2.Αρνείται το ΥΠΟΙΚ: Δεν γίνονται παράλληλες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ

Λίγο αργότερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι δεν γίνονται αυτή τη στιγμή παράλληλες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ.

Είπε ακόμη ότι «δεν έχει βάλει το Ταμείο στο τραπέζι δικά του θέματα», όπως επίσης ότι «δεν μας έχουν προϊδεάσει ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στην επόμενη φάση».

Ο ίδιος αξιωματούχος σχολιάζοντας τις νέες αναφορές του ΔΝΤ μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις περί μη βιωσιμότητας ασφαλιστικού, παρατήρησε: «Δεν πέφτω από τα σύννεφα». Ανάλογη απάντηση έδωσε και στις δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Οι δανειστές φεύγουν το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων ο οποίος άφησε τρία ανοικτά θέματα:

*Τα εργασιακά
*Την χρηματοδότηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
*Τον προϋπολογισμό 2016-2017 όπου σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται το παζάρι του υπ. Οικονομικών με τους δανειστές με την ελληνική πλευρά να ζητά μεγάλο μέρος της διαφαινόμενης υπεραπόδοσης φορολογικών μέτρων να περάσει και στην επόμενη χρονιά.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποκάλυψη μεγατόνων από το ΔΝΤ: Συζητάμε νέο μνημόνιο με την Ελλάδα - BINTEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator