«Καταρρέει» η κυβέρνηση: Συντριβή 24 μονάδων σε νέα δημοσκόπηση «κόλαφο»

0



Τεράστιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο φτάνει τις 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue, την πρώτη από την ημέρα που η «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία.

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας», υποστηρίζουν δηλώνοντας απαισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μόλις 6ος σε δημοφιλία ο Αλέξης Τσίπρας – «Παραπαίουν» τα μικρά κόμματα.

Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue θα πυροδοτήσει αναταράξεις αφού καταγράφει μια πρωτοφανή διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία η οποία «φλερτάρει» με τριπλάσιο ποσοστό από αυτό του κυβερνώντος κόμματος!

Παράλληλα, τα στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρεία, είναι συντριπτικά για την κυβέρνηση που μοιάζει να καταρρέει, ενώ η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει δυναμική αυτοδυναμίας στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.



Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%.



Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.



Οι πολίτες εμφανίζονται επίσης απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, που αποτελεί και το βασικότερό τους πρόβλημα, ενώ στην ερώτηση «ποια θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα» η πλειοψηφία απαντά «καμία από τις δύο». Συγκεκριμένα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.



Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.



Η Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα διεξήχθη χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 20-27/10/2016.


Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Καταρρέει» η κυβέρνηση: Συντριβή 24 μονάδων σε νέα δημοσκόπηση «κόλαφο»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator