ΗΜΕΡΙΔΑ για τη Θαλασσαιμία 2016, με θέμα: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της νόσου

0


    
Ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιήσει Ενημερωτική Ημερίδα για τη Θαλασσαιμία με θέμα: «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της νόσου», στο Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Ι.Μ.Κ. που βρίσκεται στον (Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων) στην Αρχαία Κόρινθο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Μεσογειακής Αναιμίας.

Όπως γνωρίζετε η Μεσογειακή Αναιμία είναι μία κληρονομική αναιμία, που χάρη στη ραγδαία πρόοδο της ιατρικής τη τελευταία δεκαετία, η πρόγνωση της ανατράπηκε και οι πάσχοντες έχουν πλέον φυσιολογικό προσδόκιμο επιβίωσης χάρη στα νέα φάρμακα αποσιδήρωσης. Έχει ήδη εφαρμοστεί η γονιδιακή θεραπεία και η αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων σε μερικούς ασθενείς στις ΗΠΑ και στη Γαλλία με εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες βραχυπρόθεσμα. Επίσης διερευνάται η αύξηση της σύνθεσης της εμβρυικής Αιμοσφαιρίνης HbF με διάφορα φάρμακα, με σκοπό τη διατήρηση των επιπέδων της Αιμοσφαιρίνης και την αποφυγή των μεταγγίσεων.

Για να μπορέσουν οι πάσχοντες να έχουν μία ποιότητα ζωής χωρίς επιπλοκές ώστε να επωφεληθούν από τις μελλοντικές θεραπείες, αξιόλογοι επιστήμονες θα αναπτύξουν τρόπους αυτοδιαχείρισης της νόσου από κάθε πάσχοντα.

Μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πασχόντων (ενημέρωση –εκπαίδευση – αυτοέλεγχος), θα μπορούσαν ενδεχομένως ν' αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Ο Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας
Διαμαντίδης Δημήτρης                      Γαλανοπούλου Γεωργία
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΗΜΕΡΙΔΑ για τη Θαλασσαιμία 2016, με θέμα: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της νόσου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator